<

Боротися за зниження цін на нововолинському ринку пропонують у громадській раді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:00 | 29.11.2016 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
5
/ коментарів 25

Від мешканців Нововолинська надходить дуже багато нарікань з приводу того, що на міському ринку підприємці необгрунтовано піднімають ціни. Люди скаржаться, що влада не контролює ринок, тому потрібно створити громадський комітет з регулювання цін.

Про це говорив 29-го листопада під час засідання громадської ради при виконавчому комітеті Нововолинської міської ради голова ветеранської організації “Злагода” Мирон Сторонський.

img_0962

“Зубожіння людей настільки відчутне, що для них має значення кожна копійка. І не може бути так, що у Володимирі-Волинському одна ціна, а в Нововолинську на ті ж товари на 50 % вища. Яка ж тоді собівартість цієї продукції? Колись дійсно дивились на те, що Нововолинськ – місто шахтарів. Але зараз деякі сільські регіони навіть в кращому положенні, ніж ми. Ціни ростуть на очах, а надходжень в бюджет немає. Коли іде податкова перевіряти підприємців, велика частина їх, виявляється, не платить податки.

Потрібно врегулювати це питання. У всякому разі для того, щоб люди бачили: хтось намагається покращити їхнє зубожіле життя”, – виступив Мирон Сторонський.

Керуюча справами виконкому Нововолинської міськради Вікторія Магдисюк повідомила, що буквально кілька місяців тому заступник міського голови Олександр Громик створив ініціативну групу, яка тримає на контролі питання реєстрації підприємців та сплати ними податків.

img_0939

“Часто-густо торговці не є оформлені як підприємці, тому була зініційована інспекція, яку проводять фахівці. Чому цим не займається якийсь компетентний орган? Бо у місцевих органів влади забрали таку функцію як контроль підприємницької діяльності, малого і середнього бізнесу. Відтак, офіційно перевірити документи ми права не маємо. У податкової є графік перевірок і чітко в цей графік вони можуть вимагати необхідні документи. Результат інспекції  – в податкову пішли підприємці: хтось оформлятися, а хтось “здати” сусіда”, – повідомила Вікторія Магдисюк.

Так як об’єктивних факторів для підняття цін на товари в регіоні немає, на засіданні громадської ради було запропоновано членам цього органу долучитися до інспектування ринку.




коментарів: 25
  1. Анатолю!!!! Агов!!! От як треба працювати на благо громади!!! І словом, і ділом!!! Вчиться, Анатолю!!!

  2. Раніше Сторонський непомічав цін на ринку, перебуваючи вже не одну каденцію у громадській раді імені Сапожнікова? І най головніше, хіба в Україні є закон про фіксовані ціни? Як говорить БАЗАР “НЕ подобається ціна, не купляй”, а що стосується комісії, то це все голослівні заяви, ні чим не підкріплені(((

    • Шановний.ві погано розбираєтесь в ринковій економіці-ніхто не говорить про фіксовані ціни.В цивілізованих країнах шснують граничнш націнки-наприклад,закупив макарони по 5гр-можеш поставити націнку 10-15% і не можеш вийти на 20%-бо зразу отримаєш по …. І найбільші націнки доходять до 25-30% на продукти з малими строками реалізації-наприклад свіже молоко.А ще потрібно мати всі документи,які підтверджують ціну і якість продукції,касовий аппарат. Ось тоді і ціни будуть реальні і місцевий бюджет з пенсійним фондом будуть наповнюватись.А в результаті люди будуть краще жити і Україна перетвориться з *бананової* в цивілізовану державу. Так,що це питання не громадської ради,як ви пишите,ім.Сапожнікова,а саме місцевої влади,на чолі з ПАНОМ Сапожніковим.

      • Шановний, я Вам скажу так – Не було б попиту на продукцію її б не купляли. Ви говорите про націнки, а я вам скажу про монополістів. Ви росказуєте про націнку в 10-20% на ринку, а я Вам роскажу про націнку в 140% на най необхідніше, що є це ХЛІБ. За останні два роки, шановний цей продук, який виготовляє монополіст Нововолинський хліб завод зріс в ціна до космічних розмірів. Я навіть нехочу говорити про ціни на комун.послуги де також жирують монополісти. Ось де поле для роботи гром.ради, а не штормити бабцю з носками та жінку з макаронами.

        • Ось тут Ви попали-я намагався пояснити Вам принципи ринкової економіки в цивілізованому світі а Ви про Нововолинськ!!! Створити нормальну пропорцю пропозиція-попит і все вирішиться!!! Вчитись,вчитись і вчитись,як казав великий ленін.

  3. треба змусити цих спiкулянтiв знизити цiни ! а адмiнiстрацiя хай стежить, шоб вони не розбiжалися з ринку, а продовжували торгувати по цим знижиним цiнам…

  4. торгаші вже задовбали…у Луцьку продукти харчування дешевші.І де обіцяний мером оптовий ринок.

    • В людей хоч городи були, а тепер все заросло. Відкат за землю під оптовий ринок дуже великий заспівав, хлопці й відмовились. Тепер вужі та різна нечисть розводиться. А яке місце було оброблене роками. Як, ні як а люди може й хто жив з тієї городини.

      • Вася! Я не про ринок. Городів шкода. Скільком людям було в радість, а кому і в сімейний бюджет поповнення. Поки одному придурку не захотілось на продажі громадської землі пару мільйонів хапанути. Де тоді була громадська рада при виконавчому комітеті Нововолинської міської ради на чолі з головою ветеранської організації “Злагода” Мироном Сторонським ?

  5. Трутні, підніміть питання про оптовий ринок Сапога і викрадення 10 га земліпід нього.

  6. В Польщі харчі дешевші та якісніші! Я все в Польщі купляю! На базар не хожу!

    • Не всіх є така можливість та здоров’я в Польщу мотатись. А витрати на проїзд, вже не говорячи про час. А як перекриють кордон? Мова йде про місцеву владу, яка аж ніяк не хоче, хоч щось зробити для Громади. А чи відомо Вам, що хворим які стоять на обліку в лікарні видавались безкоштовно ліки в повному обсязі кожний місяць, потім урізали втричі (апетит в Сапожнікова і Мороза виріс), а з 1.12.2016 об’явили зовсім не звертатись, немає в бюджеті коштів. Договір на постачання безкоштовно ліків заключений з однією з найдорожчих аптек міста “Сальве”. Для чого тоді потрібна громадська рада при виконавчому комітеті Нововолинської міської ради на чолі з головою ветеранської організації “Злагода” Мироном Сторонським ?

    • ш що ж там дешевше??? хімічне мясо з Голандії в супермаркеті ?вся молочка у нас дешевше , шоколадні вироби дешеві польські в душу не вбєш . ковбаси поляки,які спробували, від наснаші возять. бакалія практично у однакових цінах. пиво польське – дороге, і гірше за українське

  7. Зверніть, будьласка, увагу на ціни в магазині <>, що по вул.Шахтарській і перевірте їхні накрутки. В цьму торгівельному закладі найвищі ціни у нашому місті, вони аж зашкалюють!!!

  8. Зверніть, будьласка, увагу на ціни в 30 магазині, що по вул.Шахтарській і перевірте їхні накрутки. В цьму торгівельному закладі найвищі ціни у нашому місті, вони аж зашкалюють!!!

  9. Нововолинську потрібний нормальний великий супермаркет з чесним власником і *європейськими* мізками і все стане на свої місця-і якість і ціни і культура обслуговування.Ось тоді *базарники* зрозуміють принципи ринкової економіки. А ціни в Нововолинську дійсно вищі,навіть за Київські. Наприклад кавуни в Києві можна було купии за 2.50грн,а в Нововолинську? І головне-немає альтернативи-в Нововолинську всі товари нижчої категорії якості і закупочних цін,а дорожчі,якісніші -просто відсутні.От і виникає спокуса завищувати середні ціни.Ось тут і мала б зіграти свою роль громадська рада-дати копня владі і заставити її працювати,але хіба таке можливо-Сторонський Сторонського матюкає? І хто-кого?

    • та подивіться хто постачає фрукти до Нововолинська – одні і ті самі люди , які повністю монополізували цей ринок і тримають доволі високі ціни. а великий супермаркет дійсно потрібен , але поки при владі Сторонський(сім”я якого має долю в Нашому краї) це не реально

      • А порушень в *краї* багато-не лініться -дайте того копня і власнику і всім Сторонським,які мають долю там.

      • Так ходив Громик з свитою по ринку-він що ,не знає нормативних актів і законів України? Правильно!!! Все для галочки.Погана в Україні влада? Так розберіться спочатку в Нововолинську!!!Рибу з хвоста чистять.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер