<

Без жодних ознак захворювання був виписаний: санаторій, де відпочивав покійний хворий на коронавірус нововолинець, надав пояснення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:58 | 12.04.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарів 5

На офіційному сайті санаторію «Червона калина», що в Рівненській області, опубліковане пояснення головного лікаря щодо перебування в закладі померлого від коронавірусу мешканця Нововолинська.

1-го квітня в задовільному стані, без жодних ознак захворювання чоловік був виписаний із санаторію, – йдеться на головній сторінці сайту закладу.

Повідомлення подаємо без змін:

“Відпочиваючий з Нововолинська Володимир Васильович (прізвище не вказав навмисно), був прийнятий на лікування, як особа з інвалідністю від нещасного випадку на виробництві (чи професійного захворювання) згідно трьохсторонньої угоди, укладеної між ним, ОП санаторієм “Червона калина” та управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області і за кошти цього Фонду.

Відповідні договори між санаторно-курортними закладами і робочими органами Фонду укладаються заздалегідь, забезпечуються гарантійним листом санаторію, що останній прийме на лікування саме цього пацієнта, при поселенні пацієнт обов’язково пред’являє санаторно-курортну карту про стан свого здоров’я, видану медичним закладом за місцем його проживання. Оскільки, всі вимоги укладеного договору сторонами були дотримані, даний відпочиваючий був прийнятий на лікування згідно укладеного договору, а 1 квітня в задовільному стані, без жодних ознак захворювання був виписаний і відбув із санаторію власним автомобілем.

Щодо діяльності санаторію під час карантину, повідомляємо наступне: ОП санаторій “Червона калина” є медичним закладом з основним видом економічної діяльності КВЕД 86.10 — діяльність лікарняних закладів. З моменту прийняття КМУ постанови від 11.03.2020 року № 211 щодо оголошення карантину в Україні, санаторієм були вжиті всі необхідні заходи для захисту відпочиваючих і персоналу від короновірусної інфекції, проте повне закриття лікувального закладу потребує певної технічної процедури, і відповідно, певного часу, а саме, — трудовий колектив нараховує більше 175 працівників, з якими необхідно було вирішити кадрові питання, провести виписку відпочиваючих, які терміново і масово залишали санаторій до дати припинення транспортного сполучення в Україні, продовжити лікування осіб, які прибули до санаторію на власному транспорті і вирішили завершити лікування, оскільки до закінчення терміну перебування залишилось декілька днів.

Крім того відповідно до постанови Уряду щодо оголошення карантину наш заклад не був зазначений в переліку підприємств, що підлягали негайному закриттю.

З 01.04.2020 року після від’їзду всіх відпочиваючих, надання відпусток персоналу, завершення технічних процедур для підтримання в робочому стані інженерних комунікацій підприємства, організації роботи аварійно-технічних служб санаторію, забезпечення охорони, тощо санаторій повністю зупинив свою діяльність на період карантину. Санаторій “Червона калина” після закінчення пандемії і надалі буде займатися оздоровленням всіх бажаючих людей в мальовничому куточку нашого Полісся”.

Головний лікар санаторію М.Ю. Сивий

Нагадаємо, 8-го квітня у фейсбуці повіломили про перший випадок коронавірусу в Нововолинську. Офіційні коментарі міська влада надала наступного дня. Розповіли, що хворий лежав у терапії НЦМЛ та реанімації, де його підключили до апарату штучної вентиляції легень.

9-го квітня стан стабілізувався, 72-річного чоловіка перевели до обласної клінічної лікарні, де він 11-го квітня помер.

Читайте також: 12 випадків COVID-19 підтверджено в Нововолинську станом на 12 квітня, в тому числі у медичних працівників.




коментарів: 5
  1. А ви шо чекали, шо санаторій напише, шо вони виписали дядька, бо в нього були ознаки вірусу?!

    Барани – це місцеві працівники лікарні (свідомо не пишу лікарі, бо цього звання мало хто заслуговує), які втулили дядька в загальне відділення.

    • Тут просто “блати” вилізли несподівано. Бо дядько мороз спалився через корону )

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер