<

Новорічні вихідні 2022 року: коли українці зможуть відпочити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 14.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
1087
/ коментарі 3

Традиційно рік в Україні розпочинається з новорічних святкувань та великої кількості вихідних днів. І 2022-й не стане винятком. Але українці отримають цілих два вихідних вікенди замість одного святкового тижня.

Перший офіційний вихідний чекає на нас Різдво 25-го грудня, яке припадає на суботу, повідомляє ТСН.

Тому вихідний переноситься на понеділок, 27-го грудня. А ось 24-го грудня, скоріше за все, буде скорочений робочий день. Можна буде піти додому на одну годину раніше.

1-ше січня року також припадає на суботу. Саме тому українці отримають цілі новорічні вихідні — 1-го, 2-го та 3-го січня. 31-го грудня українців очікує скорочений робочий день. Тож можна вже планувати новорічну відпустку.

Різдво за юліанським календарем  2022-го року припадає на п’ятницю. Тому на нас знову ж таки чекає святковий вікенд — 7-ме, 8-ме і 9-те січня 2022-го року. А ось 10-го січня доведеться вийти на роботу. 6-го січня, в четвер, можна очікувати скороченого робочого дня.

Що стосується шкільних новорічних канікул, то за попередніми даними вони повинні розпочатися 24-го грудня і тривати до 10-го січня. Проте епідеміологічна ситуація в Україні може внести свої корективи.




коментарів: 3
  1. Не варто вводити людей в оману, бо не “можна буде піти додому на одну годину раніше”, а роботодавець зобов”язаний скоротити робочий день на годину, згідно зі ст. 53 “Тривалість роботи напередодні святкових і неробочих і вихідних днів” Кодексу законів про працю “Напередодні святкових і неробочих днів (стаття 73) тривалість роботи працівників, крім працівників, зазначених у статті 51 цього Кодексу, скорочується на одну годину як при п’ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця