<

Не погоджувався з політикою Зеленського: на Майдані попрощалися з ветераном АТО, який підпалив себе на Хрещатику

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:30 | 18.10.2020 / Новини / , , , , , /
Перегляди
124
/ Коментарі відсутні

На Майдані Незалежності в Києві відбулась прощальна церемонія з 49-річним ветераном АТО Миколою Микитенком, який у ніч на 11-го жовтня підпалив себе на знак протесту політики чинного керівництва держави. Чоловік підпалив себе, бо не погоджувався з політикою Володимира Зеленського.

Вшанувати пам’ять загиблого прийшли близько 100 людей. Серед них – рідні та близькі фронтовика, – інформує УНІАН.

У коментарі Суспільному донька загиблого повідомила, що після трагедії з нею контактували лише родичі й волонтери. Ніхто з представників Офісу президента до дівчини не звертався.

«Єдине, що КМДА тут (на Майдані) дозволила провести прощання. Більше ані до мене, ані до моєї родини жодних запитів і звернень не було», – відповіла вона.

На похоронах вона сказала:

“Єдине, чого я не можу зрозуміти – чому досі ніхто з очільників нашої держави, не висловив жодного слова співчуття нашій сім’ї? Чому їм легше думати, що якийсь невідомий чоловік із невідомих причин вчинив самоспалення на Майдані?

Хочу, щоб влада пішла з нами на діалог. Пане президенте, майте мужність подивитись мені в очі, іншим ветеранам, які віддали своє життя і здоров’я на війні!»

Поховали Микитенка в Житомирській області поруч з могилою батька.

Самоспалення Микитенка: що відомо

  • Трагедія сталася у ніч на 11-те жовтня. Чоловік виклав у соціальній мережі ролик, на якому продемонстрував підпал себе. Унаслідок цього фронтовик отримав опіки, не сумісні з життям.
  • Свій вчинок напередодні загибелі Микитенко пояснив невдоволенням курсом політики Володимира Зеленського та його оточення. Фронтовик згадував й про розведення військ на Донбасі.
  • За словами доньки ветерана АТО, її батько зробив акт самоспалення дуже швидко, аби перехожі не змогли його врятувати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер