<

NASA почало тестувати повітряні таксі на шум і безпеку: перші рейси у США планують запустити до 2024 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 3.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
406
/ Коментарі відсутні

Національне управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США (NASA) приступило до льотних випробувань повністю електричного повітряного таксі Joby Aviation з вертикальним зльотом і посадкою.

Управління вперше тестуватиме такий авіатранспорт у межах національної кампанії Advanced Air Mobility, яка повинна підвищити суспільну довіру до малогабаритних і дешевих літальних апаратів. Про це вказано на сайті NASA, – передає Громадське.

Тестування триватиме до 10-го вересня на базі електричних польотів, розташованій поблизу району Біґ-Сур у Каліфорнії.

Компанія Joby Aviation, повітряне таксі якої NASA обрало для тестування, планує побудувати мережу пасажирських авіаперевезень до 2023-2024 року.

NASA буде вимірювати рівень шуму під час злету, польоту й посадки повітряного таксі. Команда також перевірить безпеку польотів на повітряному таксі.

Більше про Joby Aviation

Заснований у 2009 році стартап Joby Aero займається розробкою аеротаксі на електродвигунах. Компанія прагне створити швидкий, зручний та екологічно чистий засіб міжміського сполучення на недалекі відстані.

Joby використовує технологію вертикального злету й посадки (VTOL) за допомогою гвинтів — тож для підйому в повітря аеротаксі не потребує смуги розгону. Апарат здатен розвивати швидкість до 320 км/год.

Joby використовує доступні за ціною літій-іонні батареї з катодом 811 NMC і графітним анодом, які дозволяють долати щонайменше 240 кілометрів без підзарядки й не потребуватимуть заміни впродовж 10 тисяч циклів польоту, як стверджують розробники.

Joby Aero сподівається до 2024 року запустити перші комерційні рейси свого електричного аеротаксі. Воно буде здатне перевозити до чотирьох пасажирів. Наразі стартап намагається отримати дозвіл на польоти Федерального авіаційного управління США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер