<

США продовжать працювати над обмеженням доступу росії до високих технологій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:01 | 11.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
55
/ Коментарі відсутні

США і надалі працюватимуть над обмеженням доступу росії до високих технологій і відстеженням порушень нею санкційного режиму за допомогою технічних засобів.

Про це заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд під час онлайн-виступу на 17-й зустрічі щорічної Ялтинської європейської стратегії, організованої Фондом Віктора Пінчука, повідомляє Укрінформ.

Нуланд зазначила, що обмеження доступу росії до високих технологій є одним з важливих аспектів санкцій проти росії за її агресію в Україні. У цьому контекстві вона нагадала, що до цих санкцій приєдналися не тільки країни Групи семи і ЄС, але також Сінгапур, Австралія та інші держави.

Водночас заступниця держсекретаря зауважила, що санкції у царині високих технологій спрацьовують не відразу, а у певній перспективі, однак деякі їх результати відчутні вже зараз.

«Росіяни по всьому світу намагаються розшукати потрібні їм речі. Ми чули історії, що путін і його військо знімають чіпи та запчастини з кондиціонерів і пральних машин, щоб закласти у конструкції своїх систем озброєнь. Ми будемо й надалі наполегливо працювати над санкціями, які можуть дати результати, які дуже легко відстежити за допомогою надійних засобів стеження», – сказала Нуланд.

Вона також запевнила, що США працюють у цьому сенсі й з тими державами, які ще остаточно не визначилися щодо приєднання до санкційного режиму проти рф, щоб його підсилити.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця