<

Xiaomi офіційно зареєструвала підрозділ з розробки електромобілів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:27 | 2.09.2021 / Новини / /
Перегляди
101
/ Коментарі відсутні

Китайська Xiaomi офіційно зареєструвала бізнес з розробки електромобілів. Нове підприємство отримало назву Xiaomi EV, його статутний капітал – 10 млрд юанів ($1,55 млрд).

Очолив підрозділ засновник і гендиректор Xiaomi Лей Цзюнь, розповідає Mind.UA, який посилається на Forbes.

Компанія відзначила, що її бізнес з розробки електромобілів знаходиться в «суттєвої фазі розвитку». В команду нового підрозділу увійшли 300 співробітників. Президент Xiaomi Ван Сян під час телефонної розмови з інвесторами за підсумками другого кварталу року повідомляв, що компанія отримала понад 20 000 резюме від потенційних кандидатів. Xiaomi додала, що персонал нового підрозділу швидко розширюється.

Лей Цзюнь анонсував створення компанії-розробника електромобілів у березні 2021 року. Тоді ж він повідомив, що Xiaomi планує інвестувати в цей напрямок $10 млрд протягом 10 років.

У ті п’ять місяців, які пройшли з моменту анонса до реєстрації компанії, співробітники Xiaomi EV проводили дослідження аудиторії і вивчали галузеві ланцюжки: провели кілька тисяч опитувань і відвідали більше 10 підприємств колег по галузі. 25 серпня Xiaomi анонсувала придбання за $77,37 млн компанії Deepmotion Tech, яка розробляє технології автономного водіння.

У березні джерела Reuters зазначали, що для виробництва електромобіля компанія скористається одним із заводів автоконцерну Great Wall. Електрокар Xiaomi буде розрахований на масовий ринок і зможе підключатися до інших пристроїв своєї екосистеми, заявили співрозмовники агентства. За їх словами, першу модель електромобіля компанія може представити вже в 2023 році.

Загалом у Xiaomi працюють 16 000 інженерів, а витрати на науково-конструкторські роботи в 2020 році склали майже 10 млрд юанів ($1,55 млрд), вказала компанія. За підсумками другого кварталу 2021 року Xiaomi отримала рекордну виручку і зростання прибутку – за цей період вона заробила $13,56 млрд, показавши зростання на 64% рік до року. Чистий прибуток склав $1,28 млрд – на 80% більше, ніж роком раніше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця