<

Найхолодніше Різдво в історії США: 28 людей загинули

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:34 | 26.12.2022 / Новини / , , /
Перегляди
966
/ Коментарі відсутні

У неділю, 25-го грудня американці пережили найхолодніший день Різдва за всю історію спостережень. Температура повітря у Сполучених Штатах подекуди сягала мінус 45 градусів за Цельсієм.

Про це повідомляє The Guardian, пише ТСН.

Загинули щонайменше 28 людей, а ще сотні тисяч залишилися без електрики через сильний снігопад і пориви вітру, які досягали 100 кілометрів на годину. 

Національна метеорологічна служба США повідомила, що арктична повітряна маса поширилася на дві третини території Сполучених Штатів. 

“У деяких регіонах кожен, хто виходить з дому, ризикує отримати обмороження. Будьте готові до сильного холоду та одягніть багатошаровий одяг, закриваючи якомога більше відкритих ділянок шкіри. Також майте напоготові аптечки першої допомоги в транспортних засобах”, – попередили в службі. 

Шторм, який простягається від району Великих озер, поблизу Канади, до кордону з Мексикою, накрив декілька штатів – Колорадо, Канзас, Оклахому, Небраску та Нью-Йорк.

60 відсотків населення Сполучених Штатів опинилися у районах, де діють попередження про сувору погоду. 

У місті Баффало, що в штаті Нью-Йорк, два дні йшов сніг, товщина снігового шару зараз перевищує півтора метра. Люди тут застрягли у своїх автомобілях. Швидкій допомозі потрібно в середньому три години, щоб дістатися на місце виклику. Усі пожежні машини потребували допомоги, щоб пересуватися по снігу. 

“Ми знаємо про людей, які понад два дні перебували в автомобілях, що застрягли в снігу. Також є люди, які залишаються в будинках при температурі нижче нуля”, – сказав Марк Полонкаржде, голова округу Ері. 

Останніми днями близько 1,5 мільйона жителів країни залишилися без електрики, а ще сотні тисяч отримали попередження про можливі відключення електроенергії. Наразі близько 250 тисяч людей не мають доступу до електроенергії. 

Також постачальники природного газу в Нью-Йорку та Массачусетсі попросили клієнтів зменшити споживання, щоб уникнути перебоїв.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця