<

На зустріч із Порошенком людей звозили автобусами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:16 | 16.01.2019 / Новини / , /
Перегляди
11
/ коментарів 9

На Волині на заходи за участі чинного Президента України людей привозили автобусами. Десятки людей після візиту гаранта збиралися у групи та поверталися до автобусів, припаркованих на кількох вулицях.

Про це пише Громадянська мережа ОПОРА.

15 січня Президент України Петро Порошенко побував на Волині, де відвідав міста Луцьк, Ківерці та Рожище. Під час візиту в обласний центр Порошенка супроводжували почесний патріарх Православної церкви України Філарет та голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

15.01.2019 News Volyn Poroshenko 1

На заході були присутні також керівник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, голова Луцької районної державної адміністрації Тарас Яковлев, голова Горохівської РДА Юлія Гринчук. Зустрічав президента, який прибув до Свято-Троїцького собору, владика Луцький та Волинський Михаїл.

На зустріч із Президентом також прийшли троє народних депутатів України, які представляють Волинську область у парламенті – Ігор Лапін (фракція «Народний фронт»), Степан Івахів (депутатська група «Воля народу») та Сергій Мартиняк(депутатська група «Воля народу»). Наголосимо на тому, що нардепи були присутні на зустрічі з президентом у робочий час, оскільки у Верховній Раді України 15 січня відбулось одразу два пленарних засідання.

15.01.2019 News Volyn Poroshenko 2

У місті Ківерці президента зустрічав міський голова Володимир Жгутов та голова РДА Валерій Ткачук. Супроводжував Порошенка Олександр Савченко. На зустрічі в будинку культури також вдалось ідентифікувати депутата Волинської обласної ради Володимира Дейну, директора ЗОШ 1-3 ступенів села Тростянець Миколу Глинського, Дубищанського сільського голову Ірину Шульгач. У місті Рожище Петра Порошенка зустріла голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська.

У Луцьку під час візиту президента спостерігачі ОПОРИ виявили ознаки централізованого підвезення сотень волинян до околиць міста, звідки вони невеликими групами прибували на Театральний майдан до Свято-Троїцького собору.

Разом з тим, зафіксувано на відео щонайменше дев’ять автобусів, які відвозили людей до районних центрів після того, як у місті завершилися заходи. Зокрема, люди збиралися у групи по 5-10 осіб та вирушали із центру міста до не рейсових автобусів. Спостерігачі виявили шість автобусів із табличками «Нерегулярні перевезення» у двох різних місцях на вулиці Набережній та три автобуси на вулиці Парковій. На питання, куди автобуси везуть людей, самі пасажири та водії відповіли, що до міст Нововолинськ, Ковель та Горохів.

15.01.2019 News Volyn Poroshenko 3

Окрім того, були автобуси й у місті Ківерці. Вони також спершу привезли волинян до міста з інших районів та ближніх сіл, а також розвозили людей після завершення зустрічі у місцевому будинку культури.

У розмові спостерігачу повідомили, зокрема, що є автобуси, які приїхали із сіл Дерно, Журавичі, селища Цумань, смт Маневичі та міста Луцьк. На деяких автобусах навіть стояли відповідні таблички – зокрема, був автобус із табличкою «Луцьк» та «Відділ культури Маневицької РДА».

Зауважимо також, що всередину приміщення будинку культури людей пускали за списками. Ті, кого не було у переліку, залишалися чекати у коридорі перед входом.  

Опісля, вже перед входом безпосередньо до зали, ще раз перевіряли наявність особи у списку та документи, які підтверджують особу. Уточнювали питання щодо списку у голови Ківерцівської РДА Валерія Ткачука. Зауважимо, що для преси був окремий список.

З’ясувати, хто та за яким принципом складав списки, не вдалося. Люди, яких не було в списку, почали обурюватися. Зокрема, звучало, що за ними «прислали» автобуси і привезли за 30 кілометрів від села. Окремі жінки просили дописати їх у список, адже у них були з собою документи.

Зазначимо, що сам Президент прилетів до Луцька президентським бортом АН-148, який приземлився на військовому аеродромі під Луцьком. Звідти його у супроводі кортежу з 9 автомобілів повезли до Луцька, повідомляють Волинські Новини.

Попри те, що богослужіння в соборі Святої Трійці було заплановане на 11:30, президентський борт приземлився під Луцьком лише близько 11:51.

Звідти Петро Порошенко на Mercedes-Benz S-класу, в супроводі 8 автомобілів кортежу, рушив на Театральний майдан міста. Задля зручності пересування кортежу у місті вимкнули світлофори, працювали регулювальники.




коментарів: 9
  1. Підпускали тільки обраних,щоб якийсь пенсіонер про пенсію не запитав,томос-тур…..

  2. Та лан, чом вчепились до чинного, зарз в період агітаційної компанії на такі збіговиська будуть масово підвозити народ на зустрічі до всіх достойних кандидатів, головне щоб кандидати не жмотились і платили достойно.

  3. А шо людям пішки ходити на зустріч з Президентом? Це нормально, коли знайшовся спонсор.Аби тільки не за державні кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця