<

На Житомирщині через спалювання трави троє людей зазнали опіків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:13 | 2.04.2021 / Новини / /
Перегляди
10
/ коментарі 3

Троє жителів Житомирської області 1-го квітня зазнали опіків через спалювання сухої трави.

Про це повідомила пресслужба поліції Житомирщини.

Так, увечері 1 квітня правоохоронці отримали повідомлення про госпіталізацію з опіками двох жителів одного із сіл області.

За попередньою інформацією, 80-річний пенсіонер спалював траву на присадибній ділянці. У цей час йому стало погано і він втратив свідомість.

78-річна дружина пенсіонера намагалась загасити полум’я, яке вже перекинулося на чоловіка, однак теж отримала опіки. Зрештою у чоловіка медики діагностували ураження близько 70-90% тіла, у жінки — 40%.

Цього ж вечора до іншої лікарні області з опіками доставили 61-річного жителя одного із сіл. Він також спалював траву на власній присадибній ділянці. 

Коли вогонь почав розповсюджуватися і на територію його сусідів, чоловік спробував самостійно загасити пожежу. Зрештою він отримав опіки 40% тіла.

А навіщо взагалі палять траву?

Існує думка, що таким чином попіл від згорілих рослин удобрює землю для нових і сприяє підвищенню родючості. Але експертка з питань промислового забруднення з громадської організації «Екодія» Марина Ратушна запевняє, що це хибне уявлення, яке не має нічого спільного з реальністю: «Це має зовсім протилежний вплив».

Листя та траву замість спалювання можна компостувати. Експерти радять зробити на приватній території компостну яму чи купу, звідти з часом отримувати перегній та використовувати його в господарстві.

Яка відповідальність за паління трави?

У травні 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон, який збільшує штрафи за паління трави. Відтоді за самовільне випалювання рослинності або її залишків можуть оштрафувати на 3 060-5 100 гривень, а за забруднення повітря загрожує штраф 30 600-61 200 гривень чи обмеження волі до трьох років.

За знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу доведеться заплатити від 91 800-153 000 гривень або навіть отримати обмеження волю від 2 до 5 років.




коментарів: 3
  1. а скільки штрафу за забруднення повітря платять всім відомі підприємства що як навколо так і всередині Нововолинська?

  2. Громадяни пєнсіонєри, якщо вам не шкода своїх заощаджень з пенсії на зєлєштрафи то вже і не поскупіться на вогнетривкий костюм! Їх море в продажі, і до кольору і до вибору.. Все ж, ритуальні послуги потім дорожче обійдуться(та й моліть бога щоб доктори ковід не приписали:), а лікування від опіків – тим паче ..

  3. Дєд явно Бугу не читає, так би знав шо палити ні-ні.
    А бабка в нього молодець!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер