<

За березень в Нововолинській громаді сталося 10 пожеж через паліїв сухої трави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 30.03.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
231
/ Коментарі відсутні

У Володимир-Волинському районі за місяць сталося 53 пожежі в екосистемах через спалювання рослинності, 10 – у Нововолинській громаді.

Про це 30-го березня повідомили на комісії ТЕС і НС.

Звичка палити суху траву навесні, що наче б то покращує якість грунту, не викорінилась у жителів навіть з початком масштабної війни, яку веде проти нас росія.

На гасіння трави держава витрачає величезні кошти та ресурси. Пожежні частини виїжджають на ліквідацію займання і це може призвести до того, що якщо буде пожежа житлового будинку, рятувальники можуть не встигнуть туди вчасно доїхати.

На комісії обговорили ряд заходів для виявлення та попередження паліїв. Зокрема, забезпечення постійного моніторингу ситуації за дотриманням правил пожежної безпеки та недопущення спалювання сухостою. Також організування патрулювання рейдових бригад з залученням поліції, муніципальної варти та ДСНС.

Якщо ви стали свідком підпалу трави, потрібно зробити фото/відео фіксацію та повідомити в поліцію. Особу буде притягнуто до відповідальності.

Також відповідно до нормативних документів, якщо не встановлено особу, яка здійснила підпал рослинності, до відповідальності притягуватимуть балансоутримувача ділянки.

Рятувальники закликають громадян припинити спалювання сухої рослинності. У воєнний час випалювання посуші прирівнюється до диверсії!

Нагадаємо, з березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу, які посилюють відповідальність за злочини проти основ нацбезпеки в умовах воєнного стану.

Відтепер спалювання сухостою розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота