<

На Волині «Укрзалізниця» планує запустити “Інтерсіті” до Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:31 | 13.01.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

«Укрзалізниця» планує сформувати ще один прямий маршрут до Польщі – з Ковеля до польського Хелма, який знаходиться в 25 кілометрах від кордону з Україною.

Про це в в інтерв’ю Delo.ua розповів директор з пасажирських перевезень і сервісу “Укрзалізниці” Ігор Романків, – повідомляє ІА Волинські новини. 

«Найближча перспектива – поїзд до Хелма, де є колія українського стандарту шириною 1520 мм. Також розглядаються й інші напрямки в Європу, зокрема, в країни Балтії – це вже в середньостроковій перспективі», – розповів Романків.

За його словами, основним обмеженням для розширення маршрутної мережі в східну Європу є відсутність інфраструктури. Оскільки в Польщі і сусідніх державах не так багато станцій, до яких підходить більш широка колія 1520 мм, поширена в пострадянських країнах, в той час як в Східній Європі на залізних дорога прийнята ширина колії 1435 мм.

У той же час в Польщі є більш ніж 400-кілометрова лінія колії 1520 мм, що йде від українського міста Володимир-Волинський до польського міста Хрубешув і веде в Сілезію, з кінцевою точкою в місті Славкув. Відома під назвою LHS, ця лінія займається виключно вантажними перевезеннями в інтересах металургійних і хімічних заводів в Сілезії. Її пристосування під пасажирський рух зажадає істотних вкладень в створення інфраструктури для пасажирів, крім того дана лінія проходить досить далеко від великих населених пунктів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця