<

На Волині працює понад 37 тисяч підприємців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:49 | 5.09.2021 / Новини / /
Перегляди
101
/ Коментарі відсутні

На Волині здійснюють діяльність 37,2 тисячі підприємців-фізичних осіб.

Майже тридцять тисяч суб’єктів підприємництва-фізичних осіб застосовують спрощену систему оподаткування. Про це Бізнес.Район повідомив сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Найбільш популярною серед волинських підприємців-фізичних осіб є ІІ група спрощеної системи оподаткування. ЇЇ у своїй діяльності застосовують 13,3 тисячі підприємців. 10,1 тисячі господарюючи суб’єктів працюють в умовах ІІІ групи «спрощенки» і майже 6,5 тисячі застосовують І групу. Понад 7,3 тисячі волинських підприємців перебувають на загальній системі оподаткування.

«Завдяки представникам підприємництва, які належать до малого та мікробізнесу, місцеві громади стабільно отримують єдиний податок, що є одним з бюджетоутворюючих.

Окрім того, підприємці-фізичні особи виконують важливу соціальну функцію – створюють нові робочі місця. А це додаткові надходження ПДФО.

Значною мірою саме діяльність малого бізнесу сприяє формуванню конкурентного середовища і ринкових відносин», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що податкова служба забезпечує належний рівень податкового супроводу малих підприємців і пропонує бізнесу та всім платникам податків взаємодію в електронному форматі.

Щодо представників бізнесу, які придбали активи за доходи, з яких не сплачено податків, то саме зараз держава запропонували законний механізм їх легалізації, – нагадують у податковій службі краю.

З 1-го вересня 2021 року до 1-го вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, може скористатися правом на одноразове добровільне декларування активів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця