<

На Волині легалізовано працю 89 найманців, задіяних на роботах сезонного характеру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:58 | 20.08.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

За 7 місяців цього року в нашій області легалізовано працю 89 найманих працівників, яких представники, як агросектору, так і  туристичного бізнесу Волині залучали до короткотермінових робіт сезонного характеру.

При цьому, до оподаткування залучено 37 громадян-власників сільськогосподарської техніки, які вже  задекларували більше 100 тисяч гривень отриманого доходу. Ще 7  жителів Волині зареєструвались суб’єктами підприємницької діяльності, також  до декларування залучено  13 громадян, які працюють у сфері туристичного бізнесу ,- інформує  ГУ ДФС у Волинській області.

До слова, фахівці органів ДФС Волині в жодному разі  не застосовували заходів  фіскального тиску, а шляхом роз’яснень переконували  працедавців,  котрі надають послуги з обробітку землі та збору врожаю власною технікою та здійснюють підприємницьку  діяльність у сфері літнього рекреаційного відпочинку, використовуючи  при цьому найману працю, подбати про соціальних захист працівників та  легально сплачувати податки, які   наповнюють місцевий  бюджет.

Як відомо, надання послуг з обробітку землі та літнього  рекреаційного відпочинку  має сезонний характер, тут задіяно чимало підприємливих громадян, які  порушують законодавчі вимоги щодо оплати праці. І тим самим позбавляють своїх працівників гарантованих державою соціальних гарантій.

«Наші пріоритети, як наслідок здійснюваної в країні реформи децентралізації – легально висока зарплата, достойні стандарти життя та соціального захисту. Ці європейські  блага  гарантує повна і прозора  сплата податків кожним членом нашого суспільства. Тому саме за допомогою методів довіри та переконань спонукаємо не лише роботодавців, але й найманих працівників будувати свої трудові стосунки цивілізовано та у правовому полі, адже кожна сплачена ними гривня стимулюватиме  економічний розвиток нашої держави не тільки на місцевому, але й на загальнодержавному рівні»,- підкреслив начальник ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Довідково: за сім місяців 2015 року в напрямку підвищення розміру заробітної плати та мінімальних гарантій в оплаті праці, на засіданнях  комісій райдержадміністрацій за участю фахівців органів ДФС та на  співбесідах в податкових інспекціях заслухано 1,5 тис. суб’єктів господарювання області. З вище зазначеної кількості 1,2 тис. податкових агентів підвищили рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково  сплачено 0, 2 млн. гривень ПДФО.

Загалом, за згадуваний період часу, легалізовано працю 523 найманих працівників, яким виплачено заробітну плату в розмірі 1,8 мільйона гривень, з якої до бюджету сплачено 0,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер