<

На Полтавщині знищують поле з 240 га нарковмісного маку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:13 | 19.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Оржицьокому районі Полтавської області правоохоронцям вдалося отримати дозвіл на знищення близько 350 мільйонів рослин снотворного маку, що є речовим доказом у кримінальному провадженні. Директору агрофірми та його заступнику повідомили про підозру у посіві та вирощуванні снотворного маку та обрали запобіжний захід у вигляді 2 місяців домашнього арешту у нічний час доби. 

Знищення опійного маку площею 240 га, вирощеного агрофірмою без відповідної ліцензії Держлікслужби, відбувається шляхом «переорювання висіву подрібнених рослин», – повідомляє сектор комунікації поліції області.

мак

«Плантацію» наркомісного маку, викриту у червні на території Лазірківської сільради, керівник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Юрій Буковський назвав безпрецедентним наймасштабнішим незаконним посівом за всю історію незалежної України.  

За оцінкою експертів, з такої кількості сировини (що містить морфін, кодеїн і папаверин) можна було б виготовити 125 мільйонів разових доз для вживання наркотиків вартістю близько 7 мільярдів гривень (за цінами «наркоринку»)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер