<

На Луганщині відбувається судилище над бійцями 51-ї бригади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 7.08.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 4

За вірність присязі Українському народові судять наших військових. Так, в оперативному командуванні «Захід» оприлюднили свою заяву щодо притягнення до кримінальної відповідальності кількох військовослужбовців.

Офіцери ОК «Захід» вбачають в діях прокуратури переслідування бойових офіцерів Збройних Сил України через матеріальну зацікавленість і залучення фінансових ресурсів приватних осіб, оскільки ці військові були зухвало затримані та відправлені на Луганщину приватним літаком, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини

Про це йдеться на офіційній сторінці ОК «Захід» у Фейсбуці.

Нині військові Олександр ГорбачовОлексій КомоновЮрій Блішун та Сергій Стрілець (на фото)знаходяться на Луганщині, де їх судять.

У зв`язку з цим військові просять підтримки та звертаються до всіх громадян України та президента.

Так, у повідомленні зазначають, що вбачають в діях прокуратури переслідування бойових офіцерів ЗСУ через зацікавленість приватних осіб.

«Про це свідчить зухвале затримання 29 червня 2017 року в місті Рівне підполковника ГОРБАЧОВА О.О. та колишнього підполковника Збройних Сил України СТРІЛЬЦЯ С.М. озброєними співробітниками підрозділу “КОРД” та переміщення їх з міста Київ до міста Сватово – УВАГА – ПРИВАТНИМ ЛІТАКОМ.

… Хіба ми думали, що влада допустить безчинства та свавілля луганських олігархів, які в 2014 році своїми сепаратистськими закликами розпалили війну на Сході України, відносно воїнів України. А зараз завдяки своїм грошам через підкупні суди та прокуратури вирішують свої меркантильні та амбіційні інтереси», – йдеться у дописі.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про викрадення з рівненського шпиталю ветерана АТО Сергія Стрільця, якого луганські міліціонери звинувачують у нібито незаконному затриманні людини. Під час служби в лавах 51-ї бригади Сергій Стрілець затримав сепаратиста з “ЛНР” та був у конвої, який перевозив затриманого з блокопосту на базу військової поліції. Так, майор Стрілець отримав наказ від командира частини на Луганщині охороняти, а потім конвоювати підозрюваного у сепаратизмі чоловіка – у нього виявили зброю, карти місцевості. Після його передачі у руки представників штабу сектора затриманий зник.

А Стрільця незабаром відрядили на Донеччину, де він потрапив у Іловайське оточення, але зміг вижити. А потім у нього почалися проблеми. Справа в тому, що затриманим, слід якого загубився, як повідомляють ЗМІ, виявився син відомого луганського бізнесмена, колишнього голови Сватівської РДА і екс-депутата від Комуністичної партії Володимира Куницького. Ймовірно, саме він «потурбувався» про те, щоб Сергія Стрільця зробили крайнім у зникненні луганчанина. Військового, який вже після цього отримав звання підполковника, розжалували до рядового. Начальник генштабу Віктор Муженко обіцяв особисто розібратися у цій ситуації.

Через місяць після викрадення Сергія Стрільця з госпіталю поліція міста Сватове, що в Луганській області, приїхала на Волинь, щоб допитати екс-бійця 51-ї бригади Андрія Федуна в скандальній справі затримання військовими сепаратиста з так званої “ЛНР”. Андрій Федун на момент затримання був на одному з сусідніх блокпостів і бачив, як затриманого перевозили. Він каже, що готовий свідчити в цій справі, однак не довіряє луганській поліції і спілкуватися готовий лише з волинськими правоохоронцями.

Дружина Сергія Стрільця Вероніка у коментарі виданню “ЧаРівне.інфо” зазначила, що наразі її чоловік знаходиться у Старобільському СІЗО.

– Нас туди взагалі не пускають. Ми подавали на апеляцію, щоб їх випустили, але нам відмовили. Але ми будемо разом боротися, щоб їх визволили, – каже пані Вероніка.




коментарів: 4
  1. Відпочивають, після сидіння в Раді треба полежати на пляжі.А по великому рахунку, коли Україна буде нормальною державою? Ми всі втомилися!

  2. Кажуть труп Олега Куницького знайшли і.. разом з ним ще 8 трупів. Всі, хто перевозив через блок пости грошенята, раптово попадали у ямки, чи лише ті, хто віз багато, як той Куницький? Грохнули хлопця за 1 500 00 грн, тепер кричать, що сєпара зловили?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа