<

На лікування до Німеччини відправили 13 українських військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:54 | 7.10.2020 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Спеціально оснащеним медичним літаком Бундесверу на лікування до Німеччини відправили 13 українських військових з важкими травмами, серед яких і одна з курсанток Української військово-медичної академії Олександра Гуй, що постраждала внаслідок наїзду п’яного майора.

Про це повідомляє Укрінформ.

Медична евакуація українських військових транспортним літаком A310 до Німеччини відбулась вже вдесяте, повідомили на брифінгу в аеропорті «Бориспіль».

Як розповіли Посол Федеративної Республіки Німеччини Анка Фельдгузен та керівник групи лікарів Бундесверу, старший лікар д-р Фішер, група з шести німецьких лікарів підготувала так звану стратегічну авіаційну медичну евакуацію.

У Головному військовому клінічному госпіталі Києва вони разом з українськими офіцерами медичної служби вивчили медичні висновки, поспілкувались з пацієнтами та визначили 13 військовослужбовців, яких доправлять на лікування в госпіталі Бундесверу у трьох містах – Берліні, Ульмі, Кобленці.

Як повідомила під час брифінгу німецька сторона, загалом за останні шість років до Німеччини вже доставили 139 пацієнтів.

Проєкт стартував у 2014 році, коли на літаках екстрено вивозили поранених демонстрантів Євромайдану. Але нині у Німеччині вже не займаються невідкладними випадками, а надають допомогу в лікуванні складних травм, що потребують тривалого лікування.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер