<

На 8 і 9 травня в Україні не буде жодних заходів у стилі “російської воєнщини”, – міністр культури

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:41 | 6.05.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

9 травня на території національного музею історії війни, після завершення літературно-мистецької програми, у небо будуть запущені ліхтарики у вигляді маку пам’яті.

Жодних заходів у стилі “радянської воєнщини”, а також салютів 8 та 9 травня в Україні, не буде, – повідомляє УНІАН.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко.

“Жодних військових, мілітарних, агресивних у стилі радянської, теперішньої російської воєнщини заходів чи парадів  в Україні 8 та 9 травня, проводитись не буде. Наша ідеологія – мир, пошанування всіх тих, хто визволив Європу від нацизму і загальнонаціональне пошанування тих, хто боровся проти нацизму у лавах різних армій. Цього завжди не вистачало в Україні, бо були різні політичні сили, які цю ворожнечу розпалювали. Тепер ситуація змінюється”, – сказав Кириленко.

Він також зазначив, що салютів у ці дні, не буде.

“Салюту не буде. Ніякої стрілянини і феєрверків не буде”, – сказав він, зауваживши, що 9 травня на території національного музею історії війни, після завершення літературно-мистецької програми, у небо будуть запущені ліхтарики у вигляді маку пам’яті.

Кириленко зауважив, що цього року 8 травня вперше відзначається на державному рівні. Розпочнеться все з відкриття виставки в Національному музеї історії війни. Участь у відкритті, за його словами, візьмуть перші особи держави. Також, за словами Кириленка, на території музею, заплановано велику концертно-мистецьку програму.

9 травня відбудеться покладання квітів до обеліску та Вічного вогню, могили невідомого солдата, а також пам’ятні заходи на території музею історії війни. Також, за словами Кириленка, 9 травня пройде “Марш миру”. Його маршрут пролягатиме від Площі слави до музею історії війни. У марші візьмуть участь військові духові оркестри з України та інших країн.

Він також зауважив, що пам’ятні заходи відбудуться не лише у столиці, а й на всій території України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця