<

«Можливо, будемо закриватися», – «Волиньвугілля»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:53 | 3.03.2015 / Новини / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості обіцяли, що до середини лютого 2015 року волинські шахтарі повністю отримають заборговані зарплати за грудень минулого року. Проте, станом на 3 березня, гірники отримали лише 41%.

Про це повідомив технічний директор ДП «Волиньвугілля» Федір Богдан, – Пише Громадське.Волинь

«Поки що з міністерства немає грошей на виплату зарплати. Взагалі ніяких. Виплатили лише 41% заборгованості – 11, 65 мільйонів.  Залишилось 15, 5 мільйонів боргу. Коли їх виплатять, ми не знаємо», – зазначив Богдан.

Також, технічний директор зазначив, що грошей на виплату зарплати за січень та лютий також немає.

«Цього року бюджет не прийняли на дотаційні шахти. Можливо, навіть  будемо закриватися. Окрім заборгованості за грудень,  є заборгованість за січень та лютий.  Своїх коштів для цього в нас немає», – повідомив Богдан.

Також, член ініціативної групи для захисту інтересів шахтарів Анатолій Мухомеджанов заявив, що останні надходження, які стосувались виплати заборгованих зарплат, становили 8%.

«Останній  раз за грудень виплатили 8%. Коли я сказав хлопцям, що дали лише 8% зарплати, то перші емоції їхні: «А де решта»? Обіцяно було, що заплатять 100% до 15 лютого, 20 лютого, в понеділок. ..Я теж цим здивований. Було обіцяно, що ще будуть надходження у вигляді коштів 2,3 мільйони за січень. Так мені перший помічник Демчишина сказав. Але грошей немає», – обурюється Мухомеджанов.

Федір Богдан зазначив, що у разі, якщо держава фінансуватиме закриття шахт, а не їх відновлення, вугільна промисловість в Україні буде ліквідована.

«Те, що шахтарі вимагали в Києві перед Верховною Радою та Кабміном,  не взяли до уваги. Сама основна вимога – покриття собівартості. Нічого цього не внесено. Вугільна промисловість, напевно буде в Україні ліквідована», – заявив Богдан.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця