<

Мінцифри запустило сайт для вимірювання та збору даних про швидкість інтернету в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:10 | 25.11.2019 / Новини / /
Перегляди
6
/ 1 коментар

В рамках проекту зі створення онлайн-карти України з даними про реальні покриття і швидкості доступу до мережі інтернет Міністерство цифрової трансформації 25-го листопада запустило сервіс тестування інтернет-швидкості.

Даний сайт є прототипом майбутньої карти інтернету України, який буде постійно розвиватися і наповнюватися новою інформацією.

Як повідомляють, в рамках цифрової стратегії уряду планується повне 100-відсоткове покриття населених пунктів та соціальних закладів високошвидкісним інтернетом.

Основне завдання що стоїть перед міністерством сьогодні – дізнатись про реальний стан покриття інтернетом в регіонах, чи відповідає швидкість заявленій та наскільки об’єкти в регіонах мають доступ до мережі інтернет.

На сайті кожен може перевірити покриття мережі інтернет в будь якому регіоні країни, швидкість з’єднання. Необхідно лише зайти на сайт та пройти тест. Також можна перевірити покриття мережі в українських школах.

За допомогою сайту оператори інтернету, громади, вчителі та пересічні громадяни можуть залишити відгук про реальний стан покриття мережі. Надалі Мінцифра планує перевірити й інші соціальні о’бєкти. Таким чином користувачі можуть покращити якість доступу, а Мінцифра отримає реальну інформацію про доступ до інтернету в кожному регіоні країни.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця