<

Малайзія планує повернути 450 тонн сміття США, Британії, Японії та іншим країнам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:26 | 30.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Малайзія поверне 450 тонн забруднених пластикових відходів країнам, які їх надіслали, зокрема, США, Великій Британії, Канаді, Японії, Китаю, Саудівській Аравії, Бангладешу, Нідерландам та Сінгапурі, відмовляючись ставати місцем захоронення сміття з усього світу.

У найбільшому морському порту Малайзії Порт-Кланг виявили дев’ять транспортних контейнерів. У них містилися неправильно марковані пластикові відходи та сміття, що не підлягає переробці, зокрема суміш побутових й електронних відходів, – інформує theБабель.

Міністр енергетики, науки, технологій, навколишнього середовища та зміни клімату Йо Бі Їнь заявив, що США, Велика Британія, Канада, Японія, Китай, Саудівська Аравія, Бангладеш, Нідерланди та Сінгапур мають очікувати на повернення відходів.

Наголошується, що в минулому місяці п’ять контейнерів з відходами повернули до Іспанії.

24 квітня Малайзія створила спільну цільову групу для вирішення зростаючої проблеми нелегального імпорту пластикових відходів. У минулому році Китай заборонив імпорт пластикових відходів у рамках ініціативи з очищення навколишнього середовища. Цей крок викликав хвильовий ефект у глобальних ланцюгах поставок, оскільки посередники шукали нові місця для сміття, включно з Малайзією.

Нещодавній звіт «Грінпіс» показав, що протягом перших семи місяців 2018 року пластикові відходи експортувалися зі США до Малайзії більш ніж вдвічі частіше у порівнянні з попереднім роком.

«Ми наполегливо закликаємо розвинені країни переглянути порядок поводження з пластиковими відходами та припинити відправку сміття в країни, що розвиваються», — додав Йо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця