<

Жителі Володимирської громади боргують майже 1,4 мільйона гривень за вивіз сміття

17:50 | 19.02.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
249
/ коментарі 2

Станом на 15-те січня жителі Володимирської громади боргують майже 1,4 мільйона гривень за вивіз сміття.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці КП “Полігон”.

“Якщо врахувати, що щомісяця споживачі платять за послуги підприємству за вивіз ТПВ близько 500 тисяч гривень, то можна вважати, що три місяці підприємство вивозить відходи з міста та сіл громади безкоштовно”, – йдеться у дописі.

За послугу не сплачує якийсь певний відсоток володимирчан, та цілком можливо, що постраждати можуть усі, адже підприємство через такий стан речей може просто припинити свою діяльність.

Комунальники нагадують, тарифи на вивезення ТПВ у Володимирі – одні з найнижчих у Волинській області, і, скоріше за все, в Україні. Навіть попри це недобросовісні жителі громади примудряються не платити за послугу.

У Володимирі є понад 402 особи, які боргують 700 гривень і більше. Загальна сума їх боргу складає понад 787 тисяч гривень. 73 домоволодінь у селах громади боргують більше 85 тисяч гривень.

Є випадки, коли володимирчани при оплаті комунальних послуг не платять за вивіз сміття. Мовляв, воду і газ можуть перекрити, а що може зробити підприємство, яке займається вивезенням відходів? Пояснюють: просто не надавати послуги. І в такому випадку тверді побутові відходи доведеться вивозити самостійно. Законно – самостійно сплачуючи за вивезення і захоронення. Незаконно – сплачуючи чималі штрафи.

КП “Полігон” нагадує: якщо у споживачів є борги і вони не можуть сплатити їх у повному обсязі, завжди є можливість оформити реструктуризацію боргу. Якщо ж боржники і далі ігноруватимуть повідомлення та звернення адміністрації підприємства щодо вчасної плати за послуги підприємства, юристи підприємтсва готуватимуть відповідні матеріали до суду.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця