<

У лісах Волині виявили безліч стихійних сміттєзвалищ

09:48 | 9.03.2024 / Новини / , , /
Перегляди
159
/ коментарі 2

Протягом двох тижнів працівники лісової охорони на Рівненщині та Волині обстежували лісові масиви, що найчастіше потерпають через засмічення.

В результаті виявили 302 сміттєзвалища, що безпосередньо в держлісфонді або ж поруч, повідомляє у фейсбуці Поліський лісовий офіс.

Тривають роботи з їх ліквідації та облагородження санкціонованих.

Питання обговорювали і керівники філій Поліського лісового офісу ДП “Ліси України” під час зустрічей з громадами. Окремі сміттєзвалища ліквідовують спільно.

У місцях скупчення сміття ситуація покращується, але зовсім чисто не стає. Не всі відходи вдається ліквідувати легко і швидко.

Найбільш засмічені ліси – ті, що поруч із житловими масивами. Та й сміття в лісі – побутове. Від пластику, скла і до сільськогосподарських відходів.

Ще одне гостре питання – сусідство лісу із сміттєвими полігонами громад. Дуже часто вони через брак коштів та ресурсів неналежно облаштовані – без захисних барʼєрів. Крім того, що сміття розлітається на значні території в лісі, такі місця несуть потенційну пожежну загрозу.

Лісівники знову ж таки працюють над тим, щоб максимально убезпечити ліс, і створюють необхідні барʼєри.

Тривають рейди. Часто – спільно з поліцією, рятувальниками, екологами, долучаються представники громад.




коментарів: 2
  1. Всі ліси в Україні передані в ДП Ліси України. Такого безладу ще ніколи не було: безліч старих дерев, що попадали і гниють, непрохідні хащі, які ніхто не збирається розчищати. повалені дерева лісник не дозволяє забирати з лісу. Треба їхати до лісництва за 50-100 км, платити за дрова, тоді під наглядом лісника забирати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця