<

У Любомлі планують збудувати ДЮСШ за 70 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:18 | 28.01.2022 / Любомль / , /
Перегляди
166
/ Коментарі відсутні

Любомльська громада не один рік потребує будівництва дитячої спортшколи, адже вихованці тридцять років займаються в пристосованому приміщенні, яке до всього ще й є пам’яткою архітектури та перебуває в аварійному стані.

Голова громади Роман Ющук розповів, що понад п’ять років вони домагаються будівництва нової дитячо-юнацької спортивної школи. Тридцять років заклад розташовується в пам’ятці архітектури національного значення – палаці Браницьких, – повідомляє пресслужба Волинської облради.

У громаді вже готують проєктно-кошторисну документацію будівництва нової ДЮСШ і вартість проєкту буде понад 70 мільйонів. На ці потреби громада планує залучити кошти з держбюджету.

«Наші діти займаються у практично аварійній будівлі, яку не те, що неможливо пристосувати під сучасні потреби, у ній навіть звичайний ремонт зробити проблемно через статус пам’ятки. Тому ми вирішили зводити нову спортшколу. Неподалік стадіону «Колос» уже виділено земельну ділянку площею понад пів гектара. До кінця лютого буде завершена розробка проєктно-кошторисної документації.

Будівля буде триповерховою із великою залою для ігрових видів спорту, окремими площами для занять з боротьби, дзюдо, боксу та гімнастики, глядацькими трибунами, роздягальнями та душовими. Вартість об’єкту – понад 70 мільйонів гривень. Ми розраховуємо на співфінансування з державного бюджету під інфраструктурну програму, яку фінансує Міністерство молоді та спорту», – сказав він.

Голова облради Григорій Недопад зауважив, що реалізація цього проєкту великою мірою залежить від активності волинських нардепів, щоб залучити кошти держбюджету.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця