<

У гідрологічному заказнику «Згоранські озера» заборонили проїзд транспорту, полювання та промислове рибальство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:18 | 16.01.2020 / Любомль / , /
Перегляди
21
/ коментарі 3

Згоранські озера, відповідно до Указу Президента України №1341/98 1998 року, внесли до об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Про це інформує Район Любомль.

З метою збереження та відтворення цінних природних комплексів, генофонду рослинного і тваринного світу до гідрологічного заказника загальнодержавного значення “Згоранські озера” включили такі водойми: Велике Згоранське, Мале Згоранське, Оріхівське, Хмільники та Лісне.

Площа заказника становить 705,6 гектарів. У ньому водяться такі рідкісні види червонокнижних птахів, як шейхцерія болотна, осока затінкова, водяться лелека чорний, лунь польовий, скопа, журавель сірий.

Відповідно до законодавства, територія заказника входить до складу природно-заповідного фонду України. Вона охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання.

На території заказника, зокрема, на озерах, забороняється:

  • проїзд усіма видами транспорту через територію заказника, шляхами загального призначення, крім транспорту землекористувача, інспекційних та природоохоронних, а також пожежних машин;
  • проведення всіх видів полювання, знаходження з усіма видами вогнепальної, пневматичної та спортивної зброї, у супроводі різних видів тварин, знаходження з собаками;
  • промислове рибальство та добування інших видів об’єктів водного промислу, знаходження із забороненими знаряддями лову риби, об’єктів водного промислу, а також пересування рибалок на човнах з бензиновими двигунами.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця