<

Заборона УПЦ МП: Комітет Ради рекомендував законопроєкт до другого читання

20:36 | 5.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
181
/ 1 коментар

Комітет ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував до другого читання законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних з країною-агресором. Йдеться про проєкт закону №8371.

Про це в коментарі РБК-Україна сказала заступник голови комітету Євгенія Кравчук (фракція “Слуга народу”).

Як вона розповіла виданню, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики закінчив розгляд правок другого читання до законопроекту №8371 про заборону в Україні релігійних організацій, пов’язаних з країною-агресором.

Своєю чергою народний депутат Володимир В’ятрович на сторінці у фейсбуці написав, що текст законопроєкту “став значно сильнішим порівняно з підтриманим за основу урядовим варіантом”.

“Російська православна церква має бути заборонена законом, а діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з нею, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону”, – зазначив В’ятрович.

За його словами, РПЦ і афілійовані з нею структури не зможуть використовувати державне і комунальне майно, а перехід громад до української помісної православної церкви буде значно спрощено.

“Тепер – рішення за Верховною Радою”, – додав нардеп.

Заборона УПЦ МП в Україні

Нагадаємо, що цей законопроект, основною метою якого є обмеження діяльності в Україні УПЦ Московського патріархату, було прийнято парламентом у першому читанні 19-го жовтня минулого року, згодом до нього було подано понад тисячу правок.

Цей крок наближає Україну до офіційної заборони церков УПЦ МП, зв’язок яких з країною-агресоркою вже доведений перевірками СБУ та гучними викриттями завербованих священнослужителів.




один коментар
  1. ой лишенько! комітєт нарешті ….рекомендував
    заборонити московську церкву) І то не пройшло й 10 років укр-рос війни.. Тут більше нема слів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця