<

Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти для чоловіків призовного віку

07:09 | 25.04.2024 / Новини / , , /
Перегляди
171
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів заборонив пересилати закордон оформлені паспорти громадянина України та паспорти для виїзду за кордон. Ідеться про документи оформлені для чоловіків віком від 18 до 60 років.

Про це йдеться у постанові Кабміну № 443 від 23 квітня, інформує Бабель.

«Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС.

Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється», – йдеться дослівно у постанові.

Вимоги цього пункту не застосовуються до чоловіків, яким дозволено перетинати кордон відповідно до Правил.

Зазначимо, що відповідну послугу уряд запустив у жовтні 2022 року. Тоді органам дипломатичної служби та органам Державної міграційної служби дозволили пересилати паспорти громадянина України для виїзду за кордон та паспорти громадянина України у формі ID-картки.

Як інформували, після призупинення консульских послуг для українських чоловіків за кордоном у Варшаві 300 українців заблокували паспортний сервіс ДП «Документ» з вимогою повернути їм паспорти.

11-го квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про мобілізацію, він вже підписаний президентом та опублікований. Новий закон запрацює вже з 18 травня.

23 квітня стало відомо, що консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку.

У МЗС своєю чергою повідомили, що призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах є тимчасовим кроком та пов’язане з ухваленням Верховною Радою нового закону про мобілізацію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця