<

Люди Коломойського заблокували офіс «Центренерго» і не впускають туди керівництво

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 28.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Нове керівництво, яке 26-го лютого призначив Уряд, не може приступити до виконання своїх обов’язків через блокування роботи офісу компанії попереднім керівництвом за підтримки людей Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє Страна, посилаючись на джерело у Фонді держмайна.

“Вхід до офісу заблокували автомобілями. Припускають, що це люди олігарха Коломойського, який контролював попереднє керівництво”, – повідомляє джерело.

Цю інформацію підтвердив виданню голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

“Після того, як стало відомо про зміну менеджменту на “Центренерго”, керівники підприємства пропали буквально на наступний день. Мені телефонували люди, цікавились, чи не знаю я де вони “ховаються”. Тепер, мабуть, Коломойський вирішив “прибрати” за собою та своїми людьми – Уваровим (екс-комерційний директор “Центренерго” – ред.) і Потапенко (в.о. гендиректора – ред.) вивезти хоча б частину документів. держпідприємство довели до банкрутства, там схема на схемі. Одна з останніх – створили фірму “Укренерговугілля”, через яку переганяли вугілля на “Центренерго” із Росії та Білорусі. Кажуть, лише росіянам ми винні 25 мільйонів доларів. А державну Держвуглепостач фактично обанкротили”, – розповів Волинець.

Керівництво “Центренерго” замінили 26-го грудня. Про це розповів прем’єр-міністр

“Сьогодні ми прийняли рішення про заміну менеджменту компанії “Центренерго” і на трьох обленерго, які фактично являються держкомпаніями”, – сказав Гончарук.

Новим директором “Центренерго” став Олександр Корчинський, який у минулому очолював компанію “Укртеплоенерго”.

До слова, українська влада збирається найближчим часом приватизувати “Центренерго”.

“Центренерго” – це один з найбільших корупійно-привабливих державних активів. Від нього “годуються” фірми, які торгують вугіллям і, як правило, контролюються владою.

Раніше компанію контролювали люди Петра Порошенка. Але після перемоги Зеленського на виборах “Центренерго” взяли під контроль менеджери, пов’язані з Ігорем Коломойським. Яких у кінці 2019 року стали звідти витісняти.

Цікаво, що майже 5 років тому Ігор Коломойський зі своїми бійцями захопив офіс компанії “Укратранснафти”, в якій керівництво держави тоді звільнило його людей і призначило нових.

Ці події багатьом запам’ятались через діалог Коломойського та журналіста Радіо Свобода.

Це стало роковим фактором для кар’єри Коломойського в якості дніпропетровського губернатора. Незабаром його звільнили з цієї посади за активного сприяння американського посольства.

До яких наслідків для олігарха призведе нинішня ситуація з “Центренерго” – побачимо найближчим часом.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер