<

Суд відмовив в арешті активів Коломойського

12:04 | 25.09.2023 / Новини / /
Перегляди
181
/ Коментарі відсутні

21-го вересня суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в арешті активів олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомила громадська організація Центр протидії корупції (ЦПК).

Тимчасовий арешт на майно діяв лише 48 годин. Активи Ігоря Коломойського тепер можна продати або переписати, стверджують в організації.

“Активи, які раніше тимчасово арештовували НАБУ і САП, тепер хоч сьогодні можна продати або переписати. Тимчасовий арешт на майно діяв лише 48 годин, а суддя Ткаченко тримав у себе клопотання більш як 10 днів і відмовився його навіть розглядати”, – написав голова правління ЦПК Віталій Шабунін у фейсбуці.

У ЦПК припускають, що Ткаченко послався на “правки Лозового”, які дають змогу судам закривати справи, що їх відправили до суду після закінчення термінів розслідування.

“Саме такі аргументи використав Ткаченко, коли відпустив затриманого фігуранта справи Коломойського Ярослава Лугового. Це відверта маніпуляція “правками Лозового”, яка ще раз свідчить про те, що поки вони існують, такі судді як Ткаченко можуть завалити будь-яку справу”, – зазначив Шабунін.

Нагадаємо, 8-го вересня на активи Ігоря Коломойського було накладено арешт на 48 годин. Мова йшла про 307 юридичних осіб, у тому числі акціонерних товариств, а також майже 1 тис. об’єктів нерухомості та понад 1,6 тис. транспортних засобів і суден.

З початку вересня Коломойському тричі повідомляли про підозри. 2 вересня Шевченківський районний суд Києва арештував його з можливістю внесення рекордної застави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця