<

У Нововолинську відбувся форум «Справедлива трансформація: можливості для Волинського вугільного міжрегіону»

19:31 | 15.11.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
910
/ Коментарі відсутні

15-го листопада у Нововолинську пройшов форум «Справедлива трансформація: можливості для Волинського вугільного міжрегіону».

У ньому взяли участь голови Нововолинської, Поромівської, Литовезької громад – Борис Карпус, Олег Савчук, Олена Касянчук, місцеві депутати та представники дотичні до вугільної галузі регіону.

Реалізують проєкт за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). 

У межах заходу говорили про можливості для Волинської області у напрямі справедливої трансформації вугільних регіонів, зокрема про можливості для Поромівської, Литовезької та Нововолинської громад.

Голови громад розповіли про проблеми, які виникли чи виникають після закриття шахт. Обговорили цілі та напрямки роботи.

Справедлива трансформація — це модель регіонального розвитку, яка передбачає гідне життя та достатній рівень доходу для всіх жителів громади, у тому числі працівників, на яких безпосередньо вплине процес відмови від використання вугілля або інших викопних видів палива. Концепція випливає з досвіду, отриманого від країн, які пройшли цей перехідний період завдяки активній участі громадянського суспільства, профспілок і вразливих груп населення, розповіла заступниця директора проєкту Еліз Віжʼє.

Відтак проєкт включатиме 6 основних напрямів: діалог щодо структурних змін, нормативно-правову базу справедливої трансформації, пілотні проєкти/підтримка регіональних та локальних інституцій у вугільних регіонах, механізм фінансування/фонд структурних змін, комунікаційну стратегію для вугільної трансформації, підтримку зеленого відновлення та модернізацію української енергетичної системи. 

На форумі голови громад підписали меморандум про співпрацю з GIZ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця