<

Любомльського патріота нагородили Почесною грамотою Верховної Ради України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:16 | 2.04.2019 / Новини / /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

Ім’я Захара Сокольвяка добре відоме не тільки на Любомльщині, а й на Волині.

Нещодавно патріот з Любомльського краю був удостоєний високої нагороди — Почесної грамоти Верховної Ради України та відповідного нагрудного знака, – пише Кордон.

Аби вручити відзнаки, додому до Згоран, де нині мешкає, громадський активіст, завітали помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч та Любомльський міський голова Роман Ющук.

“За професією вчитель, а за духом і переконаннями — відданий борець за правду і волю України, організатор створення у нашім краї “Народного Руху України за перебудову” В’ячеслава Чорновола 30 років тому, активіст Майданів 2004, 2013-2014 років у Любомлі, Луцьку, Києві і рідному Запоріжжі” — читаємо про нього на шпальтах Любомльської районної газети “Наше життя” у матеріалі журналістки Валентини Хвас. — До єдності та мужності закликали земляків його палкі промови і дії за незалежність рідної України та розбудову громадянського суспільства у районі і області, на мітингах, сесіях районної та обласної рад як депутата”.

“Важливо не забувати внесок таких активістів, як Захар Захарович, у розбудову України, — каже Андрій Бокоч. — Він є своєрідним символом незламності і волі. Такі люди мають надихати, насамперед, молоде покоління на перемогу і ім’я  кращого майбутнього”.

На початку цього року Захару Сокольвяку виповнилося 80 літ. Попри те, що здоров’я після Майданівських подій у Києві підводить (міліція притиснула йому ноги турнікетом і тепер чоловік змушений пересуватися тільки на візку),  все ж твердо вірить у те, що Україна неодмінно переможе.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер