<

Крим – це Україна: ухвалили підсумкову декларацію Кримської платформи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 23.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
342
/ коментарів 8

23-го серпня у Києві країни-учасники підписали підсумкову декларацію Кримської платформи. Президент подякував делегатам за участь і закінчив свій виступ словами, що головна теза декларації: Крим– це Україна.

Згідно з текстом декларації учасники саміту підписали документ, в якому засудили дії Росії і анексію нею Кримського півострова, повідомляє Радіо Свобода.

“Учасники міжнародної Кримської платформи не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, що становить прямий виклик міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародно-правового порядку, що захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет всіх держав”, – йдеться в декларації.

Делегати ухвалили рішення встановити Кримську платформу як “консультативний та координаційний формат” з метою мирного припинення тимчасової окупації Росією Криму та міста Севастополя та відновлення контролю України над цією територією у повній відповідності до міжнародного права.

Крім того, сторони задекларували можливість підтримки економічних, інфраструктурних та екологічних проєктів, які сприяли б подальшому розвитку регіонів України, що прилягають до тимчасово окупованого Кримського півострова.

У підсумку делегати кажуть, що “будь-яка зміна статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя як невід’ємної частини суверенної території України не визнається і не буде визнана”.

“Я подумав, що Російська Федерація, яка, звісно, не брала участь у саміті, але так активно обговорювала, коментувала, реагувала, була настільки активною, що склалося враження, ніби вона повноцінний учасник Кримської платформи. Якщо цей майданчик настільки цікавить її, ми запрошуємо Російську Федерацію приєднатися до Кримської платформи для спільного вироблення шляхів деокупації Криму та виправлення її історичної трагічної помилки”, – сказав на завершення Зеленський.

Нагадаємо, Ангела Меркель відреагувала на звинувачення в бажанні “догодити” Росії.




коментарів: 8
  1. Крим-це Україна, Крим-це Україна. З цими словами лягаю спати, з цими словами прокидаюсь. Навіть коли в туалет вночі приспічить–біжу з цими словами. Навіть, коли інтим з дружиною, то їй повторюю. Так що, баранкуваті, кому ще що не зрозуміло?

  2. Як на рахунок відпочинку в українському Кримі ? Хтось підкаже, як там ? Можна їхати ?

    • Ну русскіє і їм подібні ж у Львові не бояться.. Тож я не будеш бикувати то їдь сміливо

  3. Гість, їхали, їдуть відпочивати і будуть їхати. Правда відпочивають, тримаючи глибоко в душі (ну десь дуже глибоко) велику лють і ненависть до окупанта.

  4. Якшо добре вслухатись в президента Угорщини на Кримській платформі, то скоро будемо хотіти їхати “в Українське Закарпаття”, але чомусь перше прийдеться пройти Угорську таможню…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер