<

Колишній льотчик луцького аеродрому шпигував і передавав дані для Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:19 | 23.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
1535
/ коментарів 5

Колишній льотчик, який до 2004 року служив на військовому аеродромі Луцька, виявився російським шпигуном.

Він не лише зливав Росії дані для авіаудару по аеродрому в мирному Луцьку, але й втягнув в це мережу інформаторів, серед яких – лучани. В Службі безпеці України розказали і показали, як висліджували шпигуна та затримали його, – пишуть Волинські новини, посилаючись на сюжет ТСН.

Ще на початку березня контррозвідники Служби безпеки України затримали під час перетину державного кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ – українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗС України. Це колишній льотчик, «який ненавидів країну, котрій давав присягу», Віталій Синельников.

Чоловік намагався вивезти секретні документи – світлини ключового оборонного об’єкта на території Західної України, Луцького військового аеродрому. Тут дислокується 204-та севастопольська бригада, виведена з окупованого Криму.

Як зазначила речниця УСБУ у Волинській області Іванна Поліщук, дані, які вивозив Віталій Синельников, могли бути використані для проведення терористичного акту на території аеродрому. Так, він уже встиг передати інформацію про маршрути та координати, за якими можна завдати авіаційних ударів по режимному об’єкту.

Колишній льотчик зливав Росії дані про Луцький аеродром. ВІДЕО
Колишній льотчик зливав Росії дані про Луцький аеродром. ВІДЕО

У поле зору контррозвідки Віталій Синельников потрапив із початку війни на сході, адже вербував інформаторів і навіть створив цілу мережу з них. Окремих агентів серед авіаторів він використовував «в темну». Один з них – луцький авіалюбитель Ілля Сметанін. Чоловік каже, що прямих питань Синельников не задавав, натомість уточнював скільки бортів літає тощо.

Детальніше – в сюжеті.

Читайте також:




коментарів: 5
  1. їм потрібно терміново міняти піар-менеджера….ці “дешеві” постанови з “кишеньковими” агентами вже не вражають))))

  2. Ох уже ці совкові літаки,якби не вони та СРСР від аеродрому залишилося одне найменування аероДРОМ!)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця