<

В Іваничах відзначили День Соборності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 22.01.2020 / Іваничі / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

22-го січня в Іваничах утворили символічний ланцюг єднання та вшанували полеглих борців до Дня Соборності України.

Про це інформують на сторінці Іваничівської ради у фейсбук.

22-го січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Цього дня згадується й інша подія, що відбулася за рік до того – 22 січня 1918 року було прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки. «…Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України…», – йдеться в Універсалі.

Символічний ланцюг єднання у День Соборності України утворили на центральній площі селища Іваничі представники влади, священнослужителі, працівники державних установ, місцеві жителі та учнівська молодь.

Молитву за Україну та її народ відслужили митрофорні протоієреї, настоятелі Свято-Покровського храму селища Іваничі отці Андрій та Василь.

Окрім того, присутні вшанували пам’ять борців за волю та незалежність України хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю та пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця