<

У Володимирі відзначили День Соборності України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:38 | 23.01.2023 / Володимир / /
Перегляди
261
/ Коментарі відсутні

22-го січня з нагоди 104 річниці від дня проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР та Дня Соборності України у Володимирі в культурно-мистецькому центрі відбулися урочисті збори.

Вони розпочалися спільним виконанням Гімну України та хвилиною тиші в пам’ять про всіх, хто відстоював і продовжує виборювати українську соборність, незалежність та суверенітет, повідомляють на сайті міста.

До урочистих заходів з нагоди державного свята долучились представники влади, військові, духовенство та жителі громади.

Після святкового перформансу та відеоролику з нагоди Дня Соборності усі присутні вирушили покласти квіти до меморіальної дошки учасникам російсько-української війни та до символічної могили “Борцям за волю України”, що у парку “Слов‘янський”.

“Цей день навіки вкарбувався в літопис нашої держави, як величне національне свято возз’єднання українського народу, що упродовж століть жив на землях, поділених між різними державами. Минуло понад сто років і нині на нашу землю знову зазіхає ворог, цинічно знищуючи інфраструктуру та забираючи життя мирного населення”, – йдеться у дописі.

Духовенство відслужило молебень за єдність України, її перемогу в боротьбі та за українських воїнів. Потім до знаку “Борцям за волю України” поклали квіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота