<

До Дня Соборності у Володимирі вшанували полеглих Героїв

09:59 | 22.01.2024 / Володимир / /
Перегляди
415
/ Коментарі відсутні

22-го січня у Володимирі до Дня Соборності на площі Героїв о 9:00 відбулася хвилина мовчання на знак вшанування усіх Героїв, які полягли за те, щоб наша держава була єдиною, неподільною та незалежною.

Під час заходу присутні представники влади, духовенства, військові та громадськість поклали квіти до дошки пам’яті загиблих та померлих захисників України.    

До слова, щороку, 22 січня, українці відзначають День Соборності, присвячений об’єднанню України, яке відбулося у 1919 році. Вперше свято встановили у 1999 році, як памʼять про “велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави”. 

Щоб продемонструвати єдність українського народу, люди бралися за руки вздовж доріг та влаштовували довжелезні шеренги. 21 січня 1990 року українці утворили ланцюг єдності від Києва до Львова. Це була одна з найбільш масових акцій у Центральній та Східній Європі, яка символізувала незгоду з політикою комуністичної партії. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя