<

У Мишові Іваничівського району представники ПЦУ відкрили опечатаний храм та відправили службу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:55 | 26.01.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
33
/ коментар 21

Зранку 26-го січня мешканці села Мишів Іваничівського району, які є прихожанами ПЦУ, зірвали замки на опечатаному раніше храмі. Вперше у церкві провів службу священник ПЦУ Василь Мавдрик.

Обійшлося без конфліктів, не дивлячись на те, що під храмом зібралося чимало представників ПЦУ і УПЦ.

Як повідомили БУГу в Іваничівському відділенні поліції, щоб забезпечити охорону публічного порядку, було залучено «достатню кількість сил і засобів».

“Поліція забезпечила охорону публічного порядку. Залучила достатню кількість сил і засобів. Практичну допомогу надало Головне управління Національної поліції у Волинській області.

Представники ПЦУ зайшли в церкву, зрізали замок. Даний факт зареєстрували, забезпечили охорону публічного порядку “, – розповів БУГу т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк.

Як стало відомо БУГу, після проведення богослужіння 26-го січня, поліція знову повісила замки на двері храму.

Представники ПЦУ повідомили БУГу, що святкові богослужіння на Різдво та Водохреща проводили під храмом, не дивлячись на те, що документи на храм у їхньої громади.

Нагадаємо, 30-го листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян, після яких поліція опечатала храм.




коментарів: 21
  1. Чому сьогодні на службі в Мишові не згадували Київського Патріарха Філарета?

  2. А чому його повинні згадувати ? Згадують лише керівників церкви в даній місцевості

  3. Ці злодії влізли в храм і повиходили з напханими пакетами, ганьба колишнім партократам З опечатаної дзвіниці висунута переноска не знати чи прийме міри поліція.

  4. Мають право, бо на своїй землі, у своїй церкві і рідною мовою. А всі, кому подобається руський мір – гайда за порєбрік в московію чи лугандонію. В нас встановлювати порядки на своїй землі мають українці, а не малороси з москалями.

    • Бог для всіх! Службу по канонах треба правити не у “своїй” а у Божій Церкві і церковно слов’янською мовою!

      • І сказав Ісус до своїх апостолів , ідіть і проповідуйте РІЗНИМИ мовами ,а так як ми живемо на Україні , то для нас мова українська, та яка нам зрозуміла!

          • Нічого вона незрозуміла!ви всі привикли прийти і стояти в церкві і христитися незнаючи чого, бо біля вас інший перехристився .

      • Церковно слов’янської мови давно не існує, це гидка пародія на російську, правте українською, ми ж нація

  5. В Україні існує одна незалежна церква, яку очолює Патріарх Філарет! Усі інші церкви підпорядковуються Стамбулу, Москві або Риму!

  6. От їх і вся суть! Закони держави нехтують, то що говорити про Божі! Вірний у малому- вірний у великому!А церковно-словянська мова зрозуміла, і не розписуйтесь, пані Світлано, за усіх. У вас також не чисто українська, знаю, бо покинула цю секту, як побачила “їх любов”! Україна -для українців? Не смішіть! Поїдьте подивіться скільки українців за кордоном, і хто заміщає їх тут…виїдьте за межі своїх міст, очі відкрийте. Українці не керували і не керують Україною, а обирають їх люди, яким як промивали мізки раніше, так і зараз…

    • Ви поїдьте послухайте на якій мові йде служба в інших православних церквах,В Грузії, Вірменії, Єгипті? На старослов’янскій чи на рідній? Це імперська політика Росії та совка, Це їх руський мір, І це вже привело до того, що східняки, які родом із Західної України кликали путіна захисти русский язик, що мовляв їм не дають розмовляти, Згадайте своє коріння своїх прадідів вони були українцями чи росіянами,Любіть своє, а не чуже

  7. Польську церкву Москва не визнавала з 21 по 46, Естонську церкву вже за рік визнала. Хто хоче віддати щось від себе, навіть тоді коли воно забране силою. Визнають і вони бо світ визнав. А тим українцям що забули, що наша митрополія створена ві ХХ ст. Сором!

    • Ех,Васильку,як я тебе розумію, брате мій! Одне нам бідоям із тобою, зараз і залишилося, що думкою багатіти та прокльони слати !

  8. Зрозуміло одне в Мишеві русскій мір в частини людей відібрав розум! І на даний час в Україні є Православна Церква України і є Російська Православна Церква в Україні! Так каже закон України і закони Вселенського Патріархату Православної Церкви! А Бог один на всіх!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця