<

Під вимоги законодавства підпала лише одна школа: в Іваничівській громаді обрали опорний навчальний заклад

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:09 | 29.01.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
3395
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській громаді обрали опорний навчальний заклад. Ним став Іваничівський ліцей №1.

Це питання розглянули 28-го січня під час чергового пленарного засідання депутатів селищної ради.

Так, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук зазначила, що ліцей №1 переміг у конкурсі, який в грудні 2020 року оголосила селищна рада.

За її словами, в Іваничівській громаді лише цей навчальний заклад підпадає під основну вимогу законодавства. Адже, відповідно до постанови Кабміну №777, опорні школи – це заклади, де навчається не менше 200 учнів. 

“В січні 2021 року були внесені зміни до законодавства “Про створення опорних шкіл”. І відповідно до них, опорним закладом може бути лише той, у якому навчається не менше двохсот учнів. У Мишівському ліцеї зараз лише 153 школярі, в Іваничівському ліцеї №2 – 196. Тому вони не можуть бути опорними. А в ліцеї №1 зараз – 640 учнів. І на сьогодні, під зміни цього законодавства підпадає лише ліцей №1″, – розповіла Алла Наумук.

Також вона запевнила, що ця школа відповідає й усім іншим критеріям: має досить хорошу матеріально-технічну базу та достатню кількість кваліфікованих спеціалістів, зокрема, вчителів-методистів, «Відмінників освіти», «Старших вчителів», вчителів вищої категорії і Заслужених вчителів України.

Окрім цього Алла Наумук зауважила, що із запропонованих Законом варіантів створення опорного закладу освіти: опорна школа + філії + підвезення, опорна школа + філії та опорна школа + підвезення, обрали третій. Це рішення ґрунтується на тому, що до Іваничівського ліцею підвозяться діти із сіл Долинка та Романівка.

“В 2020 році в селі Долинка, відповідно до рішення селищної ради від 26-го червня 2020 року, було ліквідовано початкову школу і тепер учні 1-4 класів довозяться в ліцей №1. Минулого року цей навчальний заклад отримав новий хороший автобус. Тож підвозити дітей є чим”, – пояснила очільниця відділу освіти, культури, молоді та спорту.

Під час сесії депутати цікавилися чи зможуть в майбутньому інші навчальні заклади теж стати опорними і чи не позначиться обрання ліцею №1 опорним на статусі інших шкіл.

Алла Наумук наголосила, що за умови збільшення учнів до двохсот, інші навчальні заклади громади також зможуть отримати статус опорних. Ще запевнила, що наразі жодна школа не понижується в ступені й не ліквідовується.

Вислухавши доповідь та пояснення головної освітянки громади, депутати погодили рішення про присвоєння ліцею №1 статусу опорного закладу освіти.

Читайте також:

В Іваничівській громаді утворюють опорну школу: які зміни відбудуться в місцевих навчальних закладах




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер