<

Озеро Татарка в Іваничах, на якому місцеві активісти облаштували зону відпочинку, хочуть здати в оренду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 12.04.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
204
/ коментарі 2

В Іваничах влада планує здати в оренду одне з найулюбленіших місць відпочинку місцевих мешканців – озеро Татарка. І вже навіть розробили проєктно-кошторисну документацію, необхідну для цього. Однак є одне «але»: наразі водоймою опікується місцевий фермер і громадська організація, яку він створив. За власні кошти вони навели там благоустрій. А тепер її можуть віддати «в чужі руки».

Разом із Татаркою віддати в оренду місцева влада планує і ще одну водойму в Іваничах – так званий ставок «Торфовисько», на якому активіст Ігор Маковський прагне власними силами навести лад та зарибнити її.

Як повідомляв БУГ, заручившись підтримкою небайдужих іваничівців, місцевий фермер Анатолій Макаров створив ГО «Здоровий відпочинок». І разом активісти навели порядок на території місцевого озера Татарка.

Тут обладнали спортивний майданчик для гри у волейбол, роздягальню, дві бесідки з лавочками і столиками, біля них поставили мангали й смітники, зарибнили водойму й облаштували місця для риболовлі. А окрім цього ще й висадили понад сотню дерев. І це все небайдужі мешканці зробили за власні кошти. Аби іваничівці мали де відпочити.

Завжди доглянуту, зручну і комфортну місцину швидко облюбували жителі громади. Влітку тут завжди людно. Аби відпочити, на Татарку приходять сім’ями: хтось порибалити, інші покупатись чи позасмагати, а ще дехто – на пікнік.

А тепер це озеро хочуть забрати в людей і віддати комусь в оренду. Про це розповів місцевий фермер і активіст Анатолій Макаров.

За його словами, громадська організація, яку він очолює, і сама не проти взяти Татарку в оренду, аби убезпечити і себе, і місцевих мешканців. Адже в цьому випадку люди матимуть вільний доступ до водойми, а активісти, у свою чергу, зможуть спокійно наводити тут благоустрій. Однак, ціна, яку виставили за оренду озера, – не посильна для членів організації.

«Ціна, яку виставили за оренду, – надто висока – орієнтовно 56 тисяч гривень. Якби це було хоча би 20-30 тисяч гривень, то ми б орендували її. А так це дуже дорого. Бо в організацію нашу входять різні люди: є й пенсіонери й інваліди.

Минула влада нас запевняла, що оренда вартуватиме приблизно 20-25 тисяч гривень. А тут прийшли документи з Києва з проєктної організації і нам «заспівали» суму вдвічі більшу», – зазначив Анатолій Макаров.

Він зауважив, що і йому і членам організації образливо, що вони власними силами зробили добру справу для людей – створили гарне місце для їх відпочинку, а тепер може вийти, що їхні зусилля були даремними. Адже водойма може потрапити у чужі руки і нові власники найімовірніше заборонять до неї доступ.

«У нас днями відбулися збори. Усім образливо. Бо ж за власні кошти і власними силами ми наводили тут благоустрій: косили траву, прибирали, садили дерева, будували бесідки, ставили мангали, зариблювали водойму.

Хотіли як краще для наших мешканців. Аби вони не їздили відпочивати за сотні кілометрів, а могли будь-коли гарно і корисно провести час з рідними чи друзями на природі в рідному селищі», – каже активіст.

Остаточно це питання вирішать депутати Іваничівської селищної ради 22-го квітня під час сесії. Макаров сподівається, що депутати все ж оцінять роботу організації і не проголосують за нього.

«Я надіюся, що депутати не проголосують. Бо там є до документів ще деякі зауваження. І кошторис ніби ще мають перерахувати. Бо він дійсно зараз завеликий», – наголосив Анатолій Макаров.

До слова, активісти хотіли продовжити гарну традицію, започатковану раніше, – висадити на території Татарки, ще кілька саджанців дерев. Але тепер сумніваються чи варто це робити. Однак, толоку на території водойми в найближчі вихідні все ж планують провести: прибрати там, покосити траву тощо, аби на Великодні свята на озері було гарно.




коментарів: 2
  1. Просився там порибалити, категорично сказали НІ, навіть за гроші. Зарибили лише для своїх?????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер