<

Про скандал з озелененням, «заморожені» проєкти та сміттєві майданчики розповів міський голова Нововолинська

16:03 | 9.08.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2311
/ коментарів 5

Попри війну Нововолинська громада працює над реалізацією нових проєктів, аби забезпечити мешканцям, сім’ям військових та внутрішньопереміщеним особам комфортні умови проживання. Міський голова розповів журналістам про благоустрій, встановлення сміттєвих баків, озеленення територій та нові проєкти.

Як зазначив очільник Нововолинська Борис Карпус на пресконференції, яка відбулась 9-го серпня, місто зобов’язане забезпечувати комфортні умови проживання, тому продовжуватимуть облаштовувати нові майданчики для збору сміття, закупляти комунальні авто, сміттєві баки та інше.

Облаштування сміттєвих майданчиків, лавок та автомобільних стоянок

Комунальники працюють над облаштуванням прибудинкових територій, зокрема встановлюють лавки біля під’їздів. Дані роботи актив міста організовує спільно з ОСББ. Нещодавно відбулась зустріч з керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, де обговорили питання, які турбують мешканців щодо організації благоустрою та шляхи їх вирішення.

До слова, на 15-му мікрорайоні уже завершились роботи з облаштування сміттєвих баків, у серпні планують розпочати встановлення сміттєвих майданчиків на Шахтарському мікрорайоні. Міський голова Борис Карпус додав, що надалі вестимуть розрахунки щодо їх встановлення у центральній частині міста, а також вулицях Героїв ЗСУ, Грушевського та Винниченка.

Окрім вище вказаних оновлень, згодом спеціалістами відділу інфраструктури буде розроблено модель з облаштування автомобільних стоянок у дворах багатоквартирних будинків.

«Заморожені» проєкти соцеконому: зона біля озера та монумент Героям Небесної Сотні

Кошти, які до повномасштабної війни були виділені державою на будівництво проєктів соцеконому наразі – «заморожені». Борис Карпус розповів, що було прийнято рішення продовжити роботи по реконструкції зони біля озера та облаштування скверу, де планували встановити монумент Героям Небесної Сотні та АТО/ООС.

Дані об’єкти будуть завершенні в межах фінансування, що були передбаченні близько двох років тому. Завершити роботи по реалізації двох проєктів планують до кінця року.

Мер також зазначив, що у сквері встановлювати монумент Героям Небесної Сотні та АТО/ООС наразі не будуть. У даній зоні роботи триватимуть по озелененню, укладання бруківки та встановлення нових лавок в межах виділених раніше коштів.

Роботи з озеленення

Нещодавно відбулась закупівля нових саджанців на близько 450 тисяч грн, що викликала велику дискусію серед мешканців Нововолинської громади. Борис Карпус зазначив, ВУКГ оголошували конкурс та щороку відбувались закупівлі багаторічних або однорічних насаджень.

Більше тисячі найменувань багаторічних насаджень було закуплено, перша партія висаджена у Благодатному, наступні у Нововолинську – 15-му мікрорайоні та центрі міста.




коментарів: 5
  1. Це тільки наші люди в одну сторону кричать що треба озеленення на 15-му, а в другу що не треба.

  2. Майже 0,5 мільйона на дерева….
    Тоді як мешканці провулку Березовий на початку весни мали зустрічі з мером і обговорювалися потреби жильців, мер багато обіцяв…
    07/08/23 були в мера сказав я нічого не обіцяв наразі грошей немає…
    Сумно, чекаємо перевиборів мера… , Думка а може ДБР запросити щоб порахували витрати…

  3. Пане мер,а коли ви виконаєте закон про декомунізацію і прибирете золоту зірку з Бульвар Шевченка?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя