<

Конфлікт через індиків: іваничівець, який побив палицею сусідку, заплатить штраф та моральну шкоду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 25.01.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
19
/ 1 коментар

Житель Іванич побив сусідку через її індиків, які заходили на його подвір’я. За свій вчинок чоловік заплатить штраф, а ще й гроші за завдання моральної шкоди.

Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду.  

21-го березня 2020 року близько 10:30, перебуваючи на земельній ділянці, що в Іваничах на вулиці Підцерква, під час словесного конфлікту з сусідкою, наніс їй три удари дерев’яною палицею: в область голови, в праве передпліччя та в лівий плечовий суглоб.

В результаті пенсіонер спричинив жінці тілесні ушкодження, які згідно висновку експерта, за ступенем тяжкості відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

Відтак, проти зловмисника порушили кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (Спричинення умисних легких тілесних ушкоджень).

У суді іваничівець свою вину в інкримінованому йому злочині визнав частково, запевнив, що щиро розкаявся у вчиненому злочині та просив суворо його не карати.

Чоловік зізнався, що з сусідкою склалися неприязні відносини й часто виникали конфліктні ситуації. Мовляв, вона та її індики постійно заходять на його подвір’я. Й ігнорують численні зауваження й прохання не робити більше цього.

За його словами, під час останнього конфлікту він, взявши на дорозі палицю, підійшов ззаду до сусідки та штовхнув її в плече. На що вона повернулася та вдарила його палкою по голові. Він, відштовхуючись від жінки, потрапив їй у голову.

У свою чергу, потерпіла зазначила, що в цей день з її подвір’я вилетіли індик та індичка, вона вирішила їх забрати, коли йшла за ними то мала у руках палку. Однак, до неї ззаду підбіг сусід і відразу почав її бити, після чого та впала. Жінка не заперечує, що теж оборонялася палкою та зачепила обвинуваченого. 

Жінка зауважила, що після бійки її постійно боліла голова й у лікарні їй призначили ліки. Тому вона просила суд стягнути з обвинуваченого на її користь 7 тисяч гривень спричиненої моральної шкоди.

Розглянувши всі матеріали справи, суд визнав дебошира винним та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 гривень.

Цивільний позов потерпілої про стягнення моральної шкоди суд задовольнив частково й стягнув з чоловіка 2 тисячі гривень моральної шкоди.




один коментар
  1. Чи дозволено чужому без дозволу заходити на приватну територію? Чи дозволено без дозволу вигулювати худобу та птицю на чужій приватній власності? Є багато запитань до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця