<

Депутати Іваничівської селищної ради затвердили бюджет у сумі 53 мільйона гривень на 2018 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:02 | 23.12.2017 / Іваничі / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

22-го грудня відбулася чергова 22-а сесія сьомого скликання Іваничівської селищної ради. На порядок денний було винесено вісімнадцять питань.

Основну увагу було приділено бюджету Іваничівської селищної ради на 2018-й рік.

Як повідомив Федір Войтюк, це питання розглядався на комісіях напередодні. Всі зауваження, доповнення, пропозиції були вислухані, можливе враховано. Відповідно було погоджено затвердити бюджет селищної ради у сумі 53 349,254 тисячі гривень.

На сесії Микола Макарук порахував за необхідне висловити своє зауваження до бюджету, хоча на комісії він його підтримав у запропонованому варіанті. Депутат розуміє, що потрібно профінансувати освіту, культуру, спорт, виділити кошти на утримання апарату. Але вважає, що 2 мільйони 450 гривень, які виділені на ремонт доріг, недостатньо.

Його “болить” дорога до Іванівки, яка зруйнована настільки, що жителі цього села, щоб добратися до Мишева, мають давати великий круг через Радовичі. Шкільний автобус, який довозить дітей до школи, “буксує”, був випадок мало не перекинувся, ділиться він своїми тривогами. І вважає, що сума 1 мільйон 700 гривень, яка виділена на бібліотеки ” очі ріже”, хоча погоджується, що всі установи потрібно зберегти.

Олександр Козюк погоджується, що цю дорогу потрібно ремонтувати, але, він вважає, що проблема ще й у тому, що шкільний автобус перевантажений.

Селищний голова висловив пропозицію, що потрібно подумати про придбання ще одного шкільного автобуса, а питання дороги до Іванівки буде розглядатися і буде вирішуватись уже у наступному році.

Дмитро Мусій вважає, що потрібно провести оптимізацію усіх установ, у тому числі і апарату селищної ради і можливо вдасться таким чином вивільнити частину коштів.

Після дискусій бюджет селища був прийнятий у тому варіанті, який був погоджений на комісії майже одноголосно. Один депутат проголосував був проти, ще один утримався.

Відповідно депутати направили районному бюджету субвенцію на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції у сумі 5 305,138 тисячі гривень та медичну з державного бюджету місцевим у сумі 7 239,9 тисячі гривень.

Було також передано районному бюджету 1 152,7 тисячі гривень, зокрема, на співфінансування позашкільних закладів освіти – 165,5 тисячі гривень, методичного кабінету – 22,0 тисячі гривень, централізованої бухгалтерії освіти – 9,6 тисячі гривень, соціальних працівників територіального центру, які надають соціальні послуги на території громади – 301,2 тисячі гривень, дитячо – юнацької спортивної школи – 125,5 тисячі гривень, музичної школи – 169,5 тисячі гривень, музею – 25,5 тисячі гривень, районному дому “Просвіта” – 157,8 тисячі гривень, ФСТ “Колос” – 14,1 тисячі гривень, об’єднаного трудового архіву – 68,3 тисячі гривень, загальноосвітніх шкіл – 2 815,8 тисячі гривень, бібліотечної системи – 126,0 тисячі гривень, на співфінансування видатків по забезпеченню соціальними послугами громадян похилого віку та інвалідів – 57,3 тисяч гривень, на фінансування видатків по щомісячних соціальних виплатах по програмі соціального захисту населення у сумі 7,4 тисячі гривень.

На запрошення депутатів прибув начальник Іваничівського відділу поліції Ігор Дорохольський, який відповів на ряд питань, які їх цікавили. Найактуальнішими були обмеження руху великовагових автомобілів, які нищать дороги, прибирання асфальтного полотна від нанесеного бруду колесами вантажівок з поля, дотримання правил перевезення вантажів великоваговими автомобілями, співробітництво із вартою порядку.

Перед депутатами виступив також помічник народного депутата України Ігоря Гузя Андрій Бокоч. Він коротко поінформував про зроблене в окрузі та громаді за залучені кошти з державного бюджету, а також поділився планами роботи нардепа на найближчий час та запросив до написання проектів та отримання міні-грантів Фонду Ігоря Гузя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця