<

Гузь звернувся до генпрокурора і вимагає покарання для вбивць військового у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:09 | 25.10.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
747
/ 1 коментар

21-го жовтня у Києві серед білого дня було по-звірячому вбито військовослужбовця Олексія Щербину. Фото звірів, які вчинили розправу, облетіли українські мережі та ЗМІ.

Вбивці мають були покарані, – йдеться на фейсбук-сторінці нардепа Ігоря Гузя.

Слідчими було затримано Ігнатенко Леоніда Івановича, Котирло Ігоря Валерійовича, Вільцанюка Вячеслава Володимировича. Рішенням Голосіївського суду м. Києва вказаним особам обрано запобіжний захід тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Прокуратура кваліфікувала дії лише Вільцанюка В.В. за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), а дії Ігнатенка Л.І. та Котирло І.В. кваліфіковано, як хуліганство (стаття 296 Кримінального кодексу України).

Українці обурені: троє осіб напали на військовослужбовця, а потім вбили його, а такі дії кваліфікуються не як співучасть у вбивстві групою осіб з обтяжуючими обставинами, а просто хуліганство.

Через ЗМІ стало відомо, що ці двоє і раніше були причетні до порушень закону і по ним велося кримінальне провадження.

Спільно з колегами з парламенту Ігор Гузь звернувся до Генерального прокурора України Андрія Костіна, з проханням вжити заходів реагування у межах наданих повноважень щодо притягнення винних осіб, у вбивстві військовослужбовця Щербини Олексія, до встановленої законом відповідальності та взяти вказане кримінальне провадження під особистий контроль.




один коментар
  1. Прокуратура і судді в Україні -це купа корупційного лайна ,якщо депутат, ще звертається до них щоб покарати вбивць .В якій ще країні таке можливе .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця