<

Головний фігурант кримінальної справи, на літургії якого звучала пісня із прославленням росії, готується втекти з України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:00 | 17.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
1581
/ Коментарі відсутні

Головний фігурант кримінальної справи про сакралізацію російського агресора у Києво-Печерській лаврі, на літургії якого звучала пісня із прославленням росії, готує втечу за кордон.

Про це повідомляє портал “Духовний фронт України” з посиланням на джерела в Українській православній церкві.

Громадянин України Войтенок Анатолій Федосович 1946 року народження, він же архімандтрит УПЦ (в єдності з московським патріархатом) Захарія, вже 17-го листопада планує вирушити до Німеччини.

Після найгучнішого за останній час скандалу у Києво-Печерській лаврі, якою користується УПЦ, зі співами із прославленням росії, настоятель лаври митрополит УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) Павло (Лебідь) намагається всіма силами уникнути відповідальності.

Як стало відомо Духовному Фронту України, всіх учасників того співу архиєрей УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) проінструктував коментувати, що, мовляв, провокативну пісню виконував не церковний хор, насельники чи інші мешканці Лаври, а невідомі віряни, яких до цього там ніхто не бачив.

Проте з архімандритом Захарієм, якого десятки людей впізнали на відео зі співом, все значно складніше.

Нагадаємо, 14-го листопада, наступного дня після скандалу, в УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) визнали, що такий спів мав місце і митрополит Павло публічно заявив, що заборонив Захарія у служінні. Проте таким чином керівництву лаври не вдалось погасити скандал.

15-го листопада Служба безпеки України заявила, що за фактом співів, що прославляють росію, відкрите кримінальне провадження. Головним фігурантом якого, очевидно, має бути архімандрит Захарія та керівництво Києво-Печерської лаври, без благословення якого в лаврі ніхто і пальцем не поворухне.

Фото: Evgen Kotenko/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця