<

Фахівці ДФС Волині активно консультують бізнес щодо обов’язковості застосування РРО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 20.05.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Представники бізнесу, зокрема підприємці-спрощенці ІІІ групи з 1 липня 2015 року зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

На цьому важливому моменті здійснення підприємницької діяльності відповідно до норм чинного законодавства фахівці органів ДФС у Волинській області наголошують на кожному заході з платниками податків.

Вимога щодо наявності та застосування касової техніки не поширюється лише на тих підприємців – спрощенців першої, другої, третьої груп, які здійснюють діяльність на ринках, або продають товари через дрібнороздрібну мережу за посередництвом засобів пересувної торгівлі.

«Втім, підприємцям, котрі працюють в умовах ІІ групи спрощеної системи оподаткування, теж варто заздалегідь придбати касову техніку. Як відомо, з 1 січня 2016 року закон їх теж зобов’язує обов’язково працювати із застосуванням РРО», – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

За словами керівника ГУ відомства в області, саме спілкуванню з  підприємцями – спрощенцями ІІ та ІІІ груп під час проведення семінарів та практикумів фахівці органів ДФС останнім часом  приділяють максимум уваги.

«Ми розуміємо, що для придбання і встановлення касової техніки потрібні певні ресурси. Тому постійно контактуємо з представниками усіх центрів сервісного обслуговування, які допоможуть підприємцям обрати, встановити та забезпечити технічне та сервісне обслуговування касової техніки. Всі необхідні консультації щодо придбання та налаштування РРО платникам податків нададуть також в ОДПІ за місцем реєстрації», – зазначив Віталій Чуй.

Щодо можливого відтермінування законодавчих вимог у сфері застосування РРО, то у ГУ ДФС Волині  наразі констатують про низьку ймовірність таких змін.

Нагадаємо, Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» було внесено зміни до Податкового кодексу та Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Метою цих змін є вдосконалення механізму застосування РРО та запобігання можливим порушенням з боку суб’єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер