<

Епіфаній очолить Богослужіння в Києво-Печерській Лаврі на Великдень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:22 | 10.04.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
125
/ 1 коментар

Митрополит ПЦУ Епіфаній проведе службу на Великдень в Успенському соборі в Києво-Печерській Лаврі.

Про час повідомлять додатково, оскільки на Великдень у столиці не скасовуватимуть комендантську годину. Про це він розповів в коментарі Суспільному.

“Це спричиняє трішки труднощів, бо в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі в Успенському соборі, але скоріше за все після комендантської години вранці”, — зазначив митрополит.

Також Епіфаній прокоментував ситуацію з УПЦ МП, які не бажають покидати Лавру, незважаючи на розірвані договори 29-го березня.

“Ми не за те, аби виселяли монахів з Києво-Печерської Лаври. Ми за те, щоб дух “руського мира” тут не панував. Щоб Лавра була українською, щоб в ній завжди линула молитва українською мовою за нашу Україну”, — каже він.

На його думку, українізація Лаври – неминучий процес. У Верхній Лаврі вже постійно звершується богослужіння ПЦУ, а з часом будуть “мирно та спокійно” молитися і в Нижній Лаврі.




один коментар
  1. Якщо кацапські нероби в рясах не хочуть виконувати закон ,то для цього є правоохоронні органи ,чи в нас нема і возяться з цими ФСБешними попами ,як дурний з торбою .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер