<

Експрем’єр Хорватії отримав шість років в’язниці за хабар

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:29 | 1.01.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Окружний суд Загреба під час повторного розгляду справи засудив колишнього прем’єр-міністра Хорватії Іво Санадера до шести років позбавлення волі за отримання хабара.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Сіньхуа у вівторок, 31 грудня.

“Суд постановив, що колишній прем’єр-міністр отримав 10 млн євро в обмін на надання угорській нафтовій компанії MOL пакета акцій хорватської енергетичної компанії INA. Суд також засудив екс-главу компанії MOL Жолта Ернадію до двох років в’язниці за підкуп”, – йдеться в повідомленні. 

Адвокат 66-річного Іво Санадера заявив, що готовий оскаржити вирок у Верховному суді, оскільки в ході судового розгляду були порушені основні права підсудного. Компанія MOL також висловила своє розчарування у зв’язку з рішенням суду. Якщо вирок набуде чинності, екс-прем’єру доведеться виплатити державі 10 млн євро. 

Іво Санадер очолював уряд Хорватії у 2003-2009 роках і займав пост у правлячій партії Хорватський демократичний союз. Він втік з країни у 2010 році після висунутих йому звинувачень у двох справах про корупцію. Санадер був затриманий в Австрії і роком пізніше екстрадований до Хорватії.

У 2018 році він був засуджений до двох з половиною років за спекуляцію і повинен був виплатити 570 тисяч доларів державі – саме такий хабар він отримав від Hypo Bank. На цей час Санадер відбуває тюремний термін у цій справі. 

Раніше повідомлялося, що суд Анголи заарештував активи і рахунки найбагатшої жінки Африки 46-річної Ізабель душ Сантуш – дочки колишнього президента країни Жозе Едуарду душ Сантуша і власниці статку у $ 2,3 млрд. Арешт пов’язаний з антикорупційним розслідуванням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця