<

До 2020 року Польща щороку прийматиме близько 300 тисяч українських заробітчан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:09 | 19.03.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Згідно із прогнозом національного банку Польщі, до кінця 2020 року на польський ринок праці щороку приїжджатиме більше 200-300 тисяч українців.

Про це на круглому столі “Майбутнє ринку праці в Україні” сказав президент Конфедерації роботодавців України Олег Шевчук, передає кореспондент УНН.

“Прогноз національного банку Польщі говорить про те, що до кінця 2020 року на польський ринок праці приїжджатиме більше 200-300 тисяч українців щороку”, – сказав він.

Як уточнив Шевчук, Польща – єдина країна Шенгенської зони та Євросоюзу, котра передбачає офіційне працевлаштування не громадян Польщі, які приїжджають у рамках безвізу.

За його словами, сьогодні показник безробіття у Польщі, найнижчий за останні 20 років і один із найнижчих у Європі – менше 5%.

“Брак робочої сили польська влада дуже успішно поповнює, насамперед, за рахунок трудових мігрантів з України. У Польщі діють спеціальні маркетингові пропозиції для українських заробітчан. Наприклад, мобільні оператори пропонують спеціальні пакети послуг для українців, що працюють у Польщі”, – звернув увагу Шевчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця