<

Для охочих отримати громадянство введуть іспит з української мови

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:25 | 1.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Україні буде введено сертифікаційний іспит з української мови для охочих отримати громадянство.

Про це йдеться в указі №156 Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України.

Державна програма з укорінення статусу української мови розрахована на 10 років – до 2028 року.

Згідно з указом, Кабінет міністрів України протягом місяця має створити на постійній основі експертну групу для комплексного аналізу сучасної мовно-культурної ситуації в Україні, розробки критеріїв оцінки ефективності державної мовної політики.

З урахуванням пропозицій цієї групи Кабмін має розробити у двомісячний строк і затвердити державну цільову програму на 2018-2028 роки, спрямовану на забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, зміцнення державного статусу української мови, як і вироблення дієвих механізмів його захисту і розвитку.

Державна програма, зокрема, передбачатиме покращення якості викладання державної мови в навчальних закладах, сприяння вивченню української мови іноземцями, розробку дистанційних і онлайн-курсів з вивчення української мови, введення в установленому порядку сертифікаційного іспиту з української мови для осіб, які подають клопотання про прийняття до громадянства України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця