<

Депутат Володимир-Волинської міської ради Руслан Мороз звинувачується у масштабних махінаціях з чужим майном

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:00 | 15.02.2015 / Новини / , , /
Перегляди
48
/ Коментарі відсутні

Дає в кредит гроші, а забирає майном. Депутат Володимир-Волинської міської ради Руслан Мороз винайшов схему, за допомогою якої добряче розжився на нерухомість, – стверджують його земляки. Саме вони звернулися до «Громадського.Волинь», аби винести проблему назагал.

Отже, за їхніми словами, успішний володимир-волинський бізнесмен і депутат Руслан Мороз вже багато років займається кредитуванням, але всі його угоди з позичальниками завершуються тим, що останні залишаються без даху над головою. Головна умова надання кредиту – нерухомість під заставу. Більшість цих угод укладається в конторі Володимир-Волинського нотаріуса Богдана Гордійчука. Далі події розгортаються за двома сценаріями: Руслан Мороз знаходить відмовку, аби не розписуватись в квитанціях про повернення йому коштів із відсотками протягом трьох місяців і подає до суду за порушення позичальником умов договору, або маючи «на руках» довіреність розпоряджатись майном позичальника, перепродує його родичам, – пише Громадське.Волинь

За словами постраждалих, такі кредити уже спіткали не тільки мешканців Володимира, а й Іванич, Луцька і навіть Києва. Нікому з них не вдалося довести свою правоту у суді. Найцікавіше, що й досі знаходяться охочі позичити кошти у Руслана Мороза.

Нам вдалося відшукати жінку, яка раніше була, так би мовити, спільницею цього кредитора. Побоюючись наслідків зізнання, вона просила не називати імені і не показувати її обличчя. Жінка розповіла, що тільки через її руки пройшло близько 300 тисяч доларів таких кредитів. Сподіваючись на добропорядність свого роботодавця, вона також вирішила позичити в нього гроші. Все закінчилось аналогічно, як в усіх інших випадках. «Приїхав перед Новим роком забрав, виселив, до свідання… Виставили на вулицю з самими лиш документами у руках. Навіть одяг не вдалося забрати з помешкання. Всі закрутки, все йому лишилося»

На наші зауваження, чому не звертались до міського голови, міліції, суду жінка реагує скептично. Каже, що у місті всі бояться «сильного» депутата. «Ви ще не мали проблем? Будете мати», – звертається до нашої знімальної групи постраждала.

Те ж саме розповідає інший місцевий бізнесмен, в минулому товариш Руслана Мороза, Сергій Ситник. Каже, позичив у нього 150 тисяч долларів на ремонт торгового центру. Показує підписані квитанції про сплату кредиту. «У певний момент дізнався, що майно,  яке оформив під заставу (авт. – довіреність на право розпоряджатися торговим центром), готуються переписати на третіх осіб. Коли звернувся до нотаріуса Гордійчука з вимогою розірвати укладену з Морозом угоду, той не приймав заяву на розірвання до того часу, поки майно не переоформили».

Ситник також стверджує, що дійшло навіть до рукоприкладства зі сторони кредитора. Про цей випадок йшлося у місцевій пресі та інтернет-виданнях.

«Громадське. Волинь» зателефонувало до депутата-позичальника, щоб зустрітись і почути його точку зору на конфлікт. Але спілкуватися з журналістами у Руслана Мороза бажання не було. А у його адвоката на це бракувало часу. За телефоном в газетному оголошенні нам пояснили, що дають кредити в доларах під два відсотки в місяць. Кошти позичають під заставу житла.

Коли ми звернулись до кількох колег Руслана Мороза у міській раді, то вони підтвердили, що чули про такі випадки, але офіційно ніхто із мешканців Володимира-Волинського до них не звертався.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер